Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 23 november 2010

De commissie van Dijke en de politiek

Nieuwsuur gisteravond: dhr. van Dijke, van de commissie met dezelfde naam, kwam toelichting geven op de eindconclusie over de Q-koorts. Deze droplul deed tijdens het gesprek met de presentatrice niets anders dan het politieke straatje schoonvegen.

Nergens kan je conclusies aan verbinden volgens van Dijke. Terwijl zelfs een PVV kiezer met 2 hersencellen alvast één conclusie kan trekken het economisch belang gaat voor de volksgezondheid. De presentatrice stelt 'dom genoeg' niet de vraag of de waarschuwingen van de GGD niet erg makkelijk terzijde zijn geschoven.

De hufter van Dijke begint op een gegeven moment zelfs met: "met de kennis van nu", ongelofelijk! Natuurlijk gaat de schoonpoetser van Dijke niet in op de vraag of er minder slachtoffers te betreuren waren bij eerder ingrijpen (al was het maar een maatregel, die het onmogelijk maakt dat de gewone burger in contact komt met geiten).

De zak van Dijke durft zelfs de stelling aan dat met de nieuwe bruine regering, alles nu veel beter geregeld is. Alweer vergeet de presentatrice te vragen hoe het dan kan, dat Bleker, de CDA ponnybeffer, het fokverbod voor bepaalde eenjarige geiten, na zijn aantreden als staatssecretaris, onmiddellijk heeft opgeheven.  Of kent de presentatrice en haar redactie dit feit niet eens?

Later op de avond zat Bleker aan tafel bij Pauw en Witteman. Hij vindt dat je het rapport van de commissie van Dijke serieus moet nemen (het zou wel te gek voor woorden zijn, als hij dat niet zou vinden), maar wil er verder niets over zeggen. En ook hier vergeten de presentatoren te vragen naar het waarom, het fokverbod op te heffen.........

Alweer een triest dieptepunt in actualiteit- en praatprogramma land.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten