Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zondag 28 november 2010

De farmaceuten en de griepprik

Uit de Zembla uitzending van 20 november j.l. De jaarlijkse griepprik is een dikke boterham voor de farmaceuten. Sinds enkele jaren is de griepprik, naast die voor de risicogroepen, voor personen vanaf 60 jaar, dat was 65 jaar. Gevolg: 1 miljoen extra vaccins te produceren door de farmaceuten. 

De pleitbezorger van deze leeftijdsverlaging is Ab Osterhaus in zijn functie als lid van de Gezondheidsraad. Deze Osterhaus is ook voorzitter van de ESWI, een door de farmaceuten gefinancierde club die lobbyt in de Europese Unie en de afzonderlijke landen. Osterhaus ontkent intussen in alle toonaarden, dat hij een dubbele agenda heeft, een verschijnsel dat steeds meer opgang doet. Lobbyen is intussen geaccepteerd als gangbaar politiek drukmiddel, zelfs de politicus-lobbyist schaamt zich daar niet voor, om bij het onderwerp te blijven: te ziek voor woorden.

Nu het nut van de griepprik: in 2003 is er een blind (dubbel) onderzoek, dat betekent in dit geval een deel van de te onderzoeken doelgroep krijgt wel een vaccinatie met het griep vaccin, het andere deel krijgt in injectie zonder dat vaccin. Uit dat onderzoek kwam hetzelfde resultaat, dus wat mij betreft is de conclusie, dat de griepvaccinatie zinloos is. Dezelfde manier van onderzoeken is onder druk van de lobbyisten en de gezondheidsraad als onethisch verboden....... 

Zoals al vaker gezegd: Het wordt de hoogste tijd, dat net als bij de banken, de macht van de farmaceuten gebroken wordt (ook in het kader van een betaalbare gezondheidszorg), adviesorganen van de overheid en de Eerste en Tweede kamer moeten gezuiverd worden van lobbyisten (en ja ook dat zal een hoop geld besparen).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten