Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 16 november 2010

De staking van de postbodes

Vanaf deze plek wens ik de postbodes veel succes met hun actie, maar ik vrees dat er geen snars veranderd in de houding van TNT. TNT is in onderhandeling voor overname door UPS, het straatje moet dus even geveegd worden voor de nieuwe eigenaar. Afgelopen zondag was de bestuursvoorzitter van TNT, dhr. Peter Bakker in Buitenhof.
Alle clichés vlogen weer over tafel. Het e-mail argument is zonder meer gelul, e-mail vervangt hoogstens telefoongesprekken. Het argument, dat onze regering haar belofte niet is nagekomen, klopt wel: zoals beloofd bij de 'liberalisering' van de postmarkt, dat alle rechten en plichten dus ook de arbeidsvoorwaarden voor elke aanbieder op de markt, volgens Nederlandse wetten van toepassing zouden zijn. De rechten van de werknemers zijn toen zelfs gegarandeerd! Het is dan wel opvallend, dat dit argument zo slecht naar voren is gebracht door TNT en de vakbond.
Verantwoordelijk voor het niet nakomen van die belofte: de VVD, het CDA, de PvdA en D66. Dit alles is de opmaak voor veel ellende bij andere bedrijven, de huidige bruine regering Wilders is van plan het minimumloon te verlagen, nu is het al zo, dat bijvoorbeeld een vakkundige timmerman uit Polen, met jaren ervaring, tegen het minimumloon werkt. Eenzelfde timmerman uit Nederland kan nooit concurreren met zijn Poolse collega, na verlaging van het minimumloon telt dit nog zwaarder. Hetzelfde geldt voor buitenlandse vrachtwagenchauffeurs mogen nu alleen in Nederland rijden, voorheen alleen van buiten Nederland in en vice versa. De bruine VVD'er Olkie Bolkestein is de grote architect van deze (Europese) loonslaven maatregelen, waar een vervelende hufter al niet groot in kan zijn!
In de Buitenhof studio was ook de CDA lafbek Bleeker aanwezig, op de vraag of hij nog iets ging doen voor de postbodes, in zijn functie van staatssecretaris, kondigde deze een onderzoek aan.... Of het gvd niet duidelijk is, wat hier gaande is, ongelofelijk!
Nog even over Bakker van TNT, wat verdient deze zak met zijn bestuursvoorzitterschap? Gegarandeerd 3 keer het jaarinkomen van een postbode, en de functie bestuursvoorzitter is bepaald geen 'fulltime' baan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten