Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zondag 7 november 2010

De generaties na ons en kernenergie

Vreemd dat met name het CDA en de VVD tamboereren op de generatie na ons als het gaat om financiële lasten of de leugen over de AOW leeftijd, als het gaat over kernafval, hoor je dat argument niet meer uit de mond van deze 'passieprekers'. Terwijl dat nu juist het doorschuiven van een ongekende last is. Immers voor duizenden jaren levensgevaarlijk. Als makke schapen neemt het grootste deel van de (overwegend) christelijke Borsselse bevolking, de plaatsing van een extra kernenergie centrale voor lief. Ze hebben er geen last van en het afval wordt 'veilig' opgeslagen. Veilig? voor de komende jaren wel, maar bepaald niet voor een lange periode. In Duitsland zijn er (gelukkig) weer grote protesten tegen de kernafvaltransporten, de troep wordt vervoerd naar een hal, zoals in Borsele, waar het 40 jaar moet afkoelen, het plan is het daarna op te slaan in zoutmijnen. Intussen weten we al, dat opslag in zoutmijnen alles behalve veilig is.
Bovendien wordt er fiks op los gelogen als het gaat om de kosten van kernenergie. Als er bijvoorbeeld vanaf de 60'er jaren net zo veel subsidie (= belastinggeld) gestoken was in water-, wind- en zonne-energie, hadden we nu allang superfunctionele windmolens, zonnepanelen, zonneboilers, zon-collectortorens en waterenergiecentrales (bijvoorbeeld via de getijden) ontwikkeld. Over de afbraakkosten van kerncentrales lullen we maar niet, een kerncentrale ontmantelen is nog nooit vertoond op deze planeet.
Waar blijven de vrome gelovigen met hun rentmeesterschap als het hier om gaat? En aan de generaties voor duizenden jaren na ons hebben we op dit gebied gewoon dikke schijt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten