Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 3 november 2010

Dierenrechten, de PVV en Halsema

Bij Pauw en Witteman zat gisteren dhr. Gaus van de PVV aan tafel. Deze trieste geertbruine figuur, trots op de komende 'animal cops', maar die niets zegt over de gore intensieve veehouderij (het draait daar om het slachten van 500 miljoen dieren per jaar in Nederland), deze kwast is nu tegen het afschieten van dieren in natuurgebieden (wie is daar niet tegen, behalve het koningshuis, boeren en de jagers).
De beweging van Gaus heeft er voor gezorgd, dat de ecologische hoofdstructuur niet wordt afgemaakt, waardoor de bedoelde dieren een veel groter gebied tot hun beschikking zouden krijgen. Het gaat straks met de ouderen in de zorg hetzelfde, de PVV wil 12.000 extra personeelsleden in die zorg, helaas zijn die mensen er niet, als dat blijkt zal het PVV gezeur niet van de lucht zijn. Ach je belooft wat en het geheugen van de gemiddelde Nederlander is zo kort, dat alles tegen die tijd allang vergeten is, zo niet: geef je gewoon anderen de schuld, links, uitkeringstrekkers, mensen met een buitenlandse achtergrond (en dat zijn wij eigenlijk allemaal), enz.
Femke 'oud meisje' Halsema zat ook aan en gaf voor de zoveelste keer aan, dat er van de partijen waaruit GroenLinks is samengesteld, niet veel meer over is: voor verhoging van de AOW leeftijd, voor versoepeling van het ontslagrecht (dat is hier al veel soepeler, dan in omliggende landen), meer ruimte voor ondernemers, voor een nieuwe missie in Afghanistan enz. Het wachten is op een GL pro kernenergie beleid. Dag: PSP en CPN...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten