Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 15 november 2010

De Voedsel en Waren Autoriteit verworden tot een waardeloze autoriteit

Afgelopen zaterdag in Argos, radio 1 van 12.15 tot 13.00u., de teloorgang van wat eens de Keuringsdienst van Waren heette. De naam werd veranderd in de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA, of ook VWA) en de dienst uitgekleed (qua personeel, controles en laboratoria).

De CDA kronkel Verburgh (mijn boerenhart huilt) heeft tijdens haar ministerschap deze autoriteit nog verder achterop gezet door een fusie met de Algemene Inspectiedienst en de Plantenziektekundige Dienst.

Het CDA, de VVD en D66 spreken al jaren over 'toezichtlast' en daar moest wat aan gedaan worden natuurlijk! En ja hoor we doen niets meer aan klachten van de Consumentenbond aangaande etikettering van voedselproducten. Medewerkers van de NVWA die nog tijd hebben om veetransporten te controleren worden ongestraft geïntimideerd.

De VWA viel al onder Landbouw en valt bij het eerste bruine kabinet Wilders onder Economische Zaken. Volgens hoogleraar v.d. Berg, in de uitzending, is het voor de NVWA onmogelijk is te kunnen functioneren als dit orgaan wordt geleid door een topambtenaar van Landbouw of Economische zaken, immers de economische belangen gaan nu eenmaal altijd voor het volksgezondheidsbelang.

Zie in dit kader ook mijn bericht over ADHD van vorige week en het 'palingschandaal' door Zembla en hier gemeld afgelopen september. Overigens heeft Verburgh na de Zembla uitzending een gesprek met de 'sector' gehad, volgens de deskundigen een totaal zinloos gesprek.

Conclusie het zoveelste controle orgaan, dat is ontdaan van de tanden (bijvoorbeeld de arbeidsinspectie is al jaren een tandeloze tijger).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten