Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 19 november 2010

Softdrugs weer eens over de hekel

Gistermorgen was het weer zover, in het radio 1 programma Goede Morgen Nederland even na 10.00u., werd door een 'hoogleraar' weer eens vrolijk ingehakt op het cannabis gebruik onder jongeren. In dit geval kinderen tot 13 jaar. Volgens onderzoek lopen deze kinderen later 4 keer zoveel kans op een psychiatrische opname. Carl-Johan de Zwart, zo ongeveer de meest rechtse radiopresentator van de KRO, kwam bijna klaar op de uitlatingen van de hoogleraar. 

Dit stel idioten vergeet voor het gemak, dat 99% van de jongeren die blowen, dat doen nadat zij al een paar jaar lang de harddrug alcohol gebruiken, dat is nog eens een 'domino' theorie! (behalve dat dit geen theorie, maar werkelijkheid is). Dat deze jongeren al in grote problemen zitten voor zij met alcohol beginnen interesseert tegenwoordig ook geen hond meer. Deze problemen zijn voor 90% terug te voeren op problemen thuis, problemen met de ouders. Als ouders het normaal vinden dat kinderen alcohol drinken, sigaretten en/of cannabis roken, zeker voor hun 16e jaar, is daar heel wat mis.

De psychiatrische klinieken zitten vol met mensen die daar terecht zijn gekomen door het gebruik van de harddrug alcohol. Maar voor alcohol mag nog steeds reclame gemaakt worden, het CDA geeft zelfs wijn weg met een CDA etiket. En dan de achterlijke toevoegingen voor jongeren onder de 16, nu nog even niet, ofwel: straks mag je los!

Update op 16 april 2021: labels toegevoegd en de tekst iets verduidelijkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten