Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 15 november 2010

Het gelul over straatschoffies ook wel aangeduid als straatterroristen

Straatschoffies zijn van alle tijden. Meestal zijn ze in de sociaal zwakkere wijken te vinden. Vroeger waren deze kinderen gekenmerkt door een slecht voorkomen, ik bedoel: de lichamelijke verzorging en kleding van die kinderen. Daardoor waren deze kinderen anders en gingen zich ook als zodanig gedragen: a-sociaal. En kinderen uit andere wijken werden door hun ouders gewaarschuwd zich niet in die wijken te begeven. Jaarlijks trok de ME inde 70er en 80er jaren, zeker 2 keer per jaar de Haagse Schilderswijk in om orde op zaken te stellen (en vergeet niet dat nog maar een paar jaar geleden plekken met containers buiten de 'normale' woonwijken werden gerealiseerd, waar a-sociale, voor 80% witte gezinnen werden en worden gehuisvest). Langzaam maar zeker klommen veel van de gezinnen met die kinderen wat hoger op de maatschappelijke ladder en de oude wijken werden gesloopt, dus de 'clusters' van sociaal zwakkeren werden verspreid over de stad. De toenmalige colleges letten echter niet op en zie daar: een nieuwe groep sociaal zwakkeren, vaak afkomstig van buiten Europa bevolkten diezelfde wijken. Andere wijken kregen zoveel van deze 'nieuwe' sociaal zwakkeren binnen de muren, dat daar ook 'probleemwijken' ontstonden. De ouders van die nieuwe sociaal zwakkere gezinnen waren vaak nooit naar school geweest, harde werkers die daarnaast dachten ooit terug te gaan en vervolgens geen moeite deden de taal te leren. Mensen die vaak leefden volgens het daglicht principe, immers in de landen van herkomst had men vaak geen stroom, dus de kinderen gaan naar bed als het donker is. In de herkomstlanden zijn dag en nacht veel beter verdeeld dan in Nederland (voor PVV'ers: in Nederland zijn de dagen in de zomer lang, in de winter kort, in landen bijvoorbeeld rond de Middellandse Zee zijn de 'licht en donker-uren' veel gelijkmatiger). Deze manier van leven wordt vaak nog steeds toegepast op de kinderen, deze spelen in de zomertijd vaak tot laat op de avond buiten. Deze ouders hebben andere gebruiken dan hier gewoon zijn en spraken dus soms de taal niet (gelukkig komt dat steeds minder voor).
Daar komt het geloof bij, de kinderen wordt geleerd dat hun geloof het enige echte is, die kinderen gaan zich daarnaar gedragen (net als in de 50er en 60er jaren de knokpartijen tussen protestantse en katholieke scholen). De kinderen van deze sociaal zwakkeren eten 'tussen' de middag thuis i.p.v. op school, weer een reden van uitzondering. Een jaar geleden hoorde ik, onderweg op de fiets, zo'n moeder tegen een idem andere moeder zeggen: "het is beter je kinderen tussen de middag thuis te laten eten, dan zijn ze 's avonds niet zo moe".
Als je oplet in de wijken die ik bedoel, dan zie je ook, dat deze kinderen vaak moe zijn en zich daardoor snel geïrriteerd, boos of verdrietig opstellen.
Tel daar het volgende bij op: we hebben zo'n grote bek over bijvoorbeeld Marokkaanse kinderen, maar in de tijd dat de 'witte' kinderen voor problemen zorgden (overigens zijn daar ook nu nog steeds genoeg problemen mee, zie bijvoorbeeld Urk) hoorde je niets of bijzonder weinig over -corrupte overheidsdienaren -rijken die de staat oplichten met geheime bankrekeningen in het buitenland -pensioenfondsen en banken die het spaargeld van klanten of leden verspelen op de beurs, of miljarden euro's aan belastinggeld opmaken door wanbeleid en zelfs de hele boel in een crisis storten -politici die de zwaksten tot de laatste cent uitpersen (ook de vaders van Marokkaanse kinderen, die door te zwaar werk gehandicapt zijn) -westerse bedrijven die de kusten van ontwikkelingslanden leegvissen -bedrijven die in de kustwateren van ontwikkelingslanden ongestraft hun gif lozen -Antilliaanse kinderen die thuis de armoe zagen (tot en met gezinnen, die in autowrakken leven) en de puissante rijkdom van de 'witten' aldaar, die daar ook nog eens ongestraft de belasting van Nederland ontdoken (zie in dit kader ook de rol van de familie van der Sloot -De Nigeriaanse delta waar al jaren ongestraft per jaar 2 x zoveel olie wordt verspilt als tijdens de 'BP ramp' in de golf van Mexico dit jaar -de bouwfraude, die kostte ons miljarden euro's, de boete? een paar miljoen euro en een taakstraf enz.
Bijna straffeloos kunnen de hiervoor genoemden doorgaan met hun smerige, veelal strafrechtelijk te vervolgen praktijken.
Vindt je het gek dat veel van onze jongeren het vertrouwen in de Nederlandse staat totaal verloren zijn? Ik weet dat dit geen vrijbrief is om maar wat te gaan rondklooien en anderen tot last te zijn, maar het zou helpen als we de zaken zoals hiervoor benoemd eens echt (straf-)rechtelijk zouden vervolgen. Dat zou het 'respect' van velen voor de overheid ten goede komen.
Voorts zullen de ouders van deze probleemkinderen er bij gesleept moeten worden en onder toezicht hun houding t.a.v. hun kinderen moeten veranderen, desnoods deze ouders bij desinteresse sanctioneren, hetzij door inschakeling van de kinderbescherming of als dat al mogelijk is een financiële maatregel. Je kan je dochter wel opvoeden, maar je zoon niet?
Voorts zullen de scholen, ook de lagere eens echte maatschappijleer moeten invoeren, een maatschappijleer met oog voor alle sociale aspecten in onze maatschappij. Bijzondere scholen zouden zich niet aan deze lessen mogen onttrekken!
Een verdere uitbouwing van sociaal cultureel werk naar het niveau van de jaren 80 van de vorige eeuw, óók in de weekeinden en vakanties. En dan niet apart voor kinderen van Marokkaanse, Antilliaanse of 'autochtone' komaf.
En geloof en kinderen? Wat mij betreft mag je mensen met deze sprookjes pas lastigvallen vanaf hun 18e levensjaar, dat zou heel wat ellende besparen!
Eindelijk maatregelen nemen, die het mensen die oorspronkelijk van buiten Nederland komen, mogelijk maken ook buiten de geijkte wijken te huren of te kopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten