Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zondag 10 augustus 2014

Muzikaal recept tegen het 'verduurzamen' van bijzonder milieuonvriendelijke zaken en projecten, zoals de aanleg van wegen, je reinste oplichterij!!!

Hallo lezer, hier weer een geneeskrachtig muzikaal recept van blogdokter en -druïde P. Pisser. het is al weer even geleden en de frequentie van de recepten neemt af, de dr., een behoorlijk oude sok, loopt de laatste tijd flink te modderen met z'n gezondheid, gelukkig nu weer een recept en vanaf deze plek wens ik 'm beterschap. Middels deze recepten wil de dr. de lezer opvrolijken, een hart onder de riem steken, energie geven, of gewoon tijdverdrijf bieden. Tevens hoopt dr. P op een geestverruiming bij de gebruiker, volgens hem is dat nodig om een eind te maken aan het complete gekkenhuis, dat ons thuis, de aarde is geworden. 'Geestverruimden' doorzien volgens de dr. feilloos wat er moet veranderen, daar 'we' nu in noodtempo dit thuis naar de kloten helpen en schijt hebben aan een humane behandeling van mens en dier. Nou ja 'we', dat is een relatief kleine groep van machthebbers, die aan de lijntjes van de grote bedrijven, en de financiële maffia hangen....... Lullig genoeg zijn er dan nog figuren die opstaan en met belachelijke projecten, milieuvervuilende zaken als wegen een vals duurzaam, of groen tintje te geven........

Nummer 1 op het recept: 'The Sundown Project: Feeling Nature' (kan alleen een paar nummers vinden, niet van het bedoelde album, en zo te horen van iets vroegere datum), vreemde deels elektronische muziek, af en toe heeeeeel truttig, maar dan ineens een juweel, ongelofelijk, vreemd album, al moet ik zeggen, dat toen ik het draaide, rond een uur of vijf  (ik ga dan meestal een uur liggen), ik er snel op weg zeilde..... ha! ha! ha! Nou niet flauw, vooruit een leuk album!!! Maar dan komt die ouwe met een geniaal leuke Franse deels folk/country/swampbluesrock: SID, dus niet El Cid, of weet ik wat, gewoon SID, waar 't voor staat mag joost weten, oh ja, de naam van het album: 'Une Suite De Coïncidences' (ik kan er zo snel niets van vinden, dus zelf ff aan de gang..), genieten mensen!!!!! Arno, de legendarische oud-zanger en mondorganist van TC Matic, met zijn schitterende album 'A Poil Commercial' (Arno zit onterecht als een kip op z'n eieren, dus maar een paar nummers, al moet dit album, zonder teveel moeite te vinden zijn, ik heb te weinig tijd, succes!), nogmaals schitterend!!!!! Nu geheel op de Franse tour en niet voor die godvergeten Tour de Stimulance! Les Rita Mitsouko en 'La Femme Trombone' (met deze link kom je op de YouTube pagina, waar je wat nummers vindt, het wil vandaag niet echt lukken.....), een machtig mooi album van deze geweldige zangeres!!!!! Door naar Afrika, maar wel in Frankrijk: Java en 'Safari Croissière', een hele berg energie, lol en machtige muziek, wereldmuziek zo als het bedoeld was (ha! ha! ha! ha! ha!), sterk!!!!! Het laatste nummer van Java, met een lekker high life ritme, is een mooie inleiding op The Soto Koto Band (het is om moedeloos van te worden,. weer de YT pagina met wat nummers van dit album, dus...), een Afrikaans/Nederlands project, van dat Afrikaans blijft weinig over, als je even vergeet, dat daar de oorsprong van zo ongeveer alle muziek ligt, maar mooie jazzrock met een latin ondergrond, 'best mooi!!!!' Nu echt naar Afrika met 'Le Groupe Mistral en 'J' (présente Jean Jacky, ofwel Sulmona J. Jacky) (shit, kan niets vinden en heb geen tijd, dus....) een album vol vuur en energie, misschien niet volmaakt, maar wat dondert 't?!!!!! Tot slot MacTontoh's African Machine, featuring the Osibisa Band en 'Rhythms & Sounds' (excuus mensen, weer kan ik het zo snel niet vinden, doe je best!), een geweldige band, deels uit Ghana, net als Osibisa, een groots album, een grote bak energie!!!!!
Veel plezier!

BRAPZERDIEBROEPZIEBRAP!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten