Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 25 augustus 2014

Bejaarden nu al 'kind van de rekening', wat betreft de bezuinigingen op de ouderenzorg

Vanavond in Nieuwsuur een rapportage, waaruit blijkt, dat er nu al 10.333 bejaarden, meer dan 1 jaar wachten op een plek in een zorginstelling, waar zij volgens het tuig van Rutte 2 wel recht ophebben (vanwege hun fysieke toestand)........ Voor de zoveelste keer komt dus uit, wat praktijkdeskundigen al voorspeld hadden, toen men de bezuinigingen op de bejaardenzorg bekend maakte...... Er zijn wachtlijsten, daar de zorginstellingen vooruitlopen op komende bezuinigingen en al geconfronteerd worden met minder geld voor hun instellingen.......

Het ministerie voor Volksgezondheid loog in mei nog, dat er maar 65 mensen op de wachtlijst stonden. Bij dit ministerie heeft men een truc uitgevonden, om het smerige beleid te verdedigen, men spreekt van 'actieve wachtenden' en 'wenswachtenden', de eerste groep wacht op een gedwongen plaatsing, dus buiten hun eigen wil en de tweede groep voldoet wel aan de eisen van het ministerie, maar deze mensen willen volgens de overheid naar een specifieke instelling. Het ministerie stelt dat bejaarde 'wenswachtenden' op eigen verzoek in een andere instelling geplaatst kunnen worden, ondanks dat ditzelfde ministerie stelt, alleen rekening te willen houden met 'actief wachtenden'. Dit alles terwijl het voor de wachtenden en mantelzorgers niet duidelijk is, tot welke categorie zij horen, sterker nog, bij de aanvraag moeten deze mensen zelf aangeven naar welke specifieke instelling zij willen en daarom automatisch als 'wenswachtenden' worden aangemerkt........ Bij dit alles moet nog worden aangetekend, dat instellingen alleen nog 'actief wachtenden' opnemen, die in een crisissituatie verkeren.....

Nederland anno 2014, een puissant rijk land, waar men de zwaksten laat barsten en waar de overheid keihard liegt over de zorgkosten, zoals onlangs weer bleek, toen uitlekte, dat de opvolgende regeringen AWBZ gelden aan andere zaken uitgaven, dan aan die AWBZ en daar 'vrolijk' bij logen, dat de AWBZ* niet meer betaald kon worden..... Als u denkt, dat dit de enige leugen op het gebied van de gezondheidszorg is, van deze en voorgaande regeringen, raad ik u aan om of: uw geest eens lekker te verruimen, dan wel een psychiater te zoeken, die u dan wel zelf moet betalen..........
Het is werkelijk om je dood te schamen!
De verantwoordelijken in deze: het kabinet Rutte 2 en dan met name hare VVD kwaadaardigheid Schippers, plus haar sidekick PvdA volksverlakker de luxe van Rijn!!!

*Zie: 'AWBZ, opvolgende regeringen hebben u doelbewust voorgelogen!!'
   en: 'Van Rijn preekt de 'zorgvrijwilligers passie.....' Zandzakken voor de deur!!!'

5 opmerkingen:

  1. Maar wel nieuwbouw neerzetten... Wat gebeurt er met de oude verzorgingshuizen? Kijk alleen maar naar de Loevesteinlaan Den Haag en Badhuisweg Scheveningen: LEEG! Wachtlijsten: VOL!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geachte Anoniem,
    dank voor uw reactie. Ja ongelofelijk allemaal, ik heb het al vaker gesteld: hoe is het in godsnaam mogelijk, dat de bevolking niet massaal in opstand komt?!!
    met vriendelijke groet,

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik denk omdat iedereen op internet zijn gal kan spuien, dat ook doet en het er verder bij laat zitten. Ikzelf ben wel in opstand gekomen (slechte verzorging + mishandeling moeder) via "Dwaze Kinderen" en heb ook rechtzaken tegen de betreffende verzorgsters gevoerd. Ik had als enige in Nederland "echte bewijzen" hiervan, maar heb de rechtzaken verloren (spreekverbod + € 10.000,00 advocaatkosten die ik zelf heb betaald). Het publiekelijk maken van de affaire en daardoor de media bereikt hebbende, zijn deze verzorgsters wel aan de schandpaal genageld; dat was het mij wel waard (tijd en geld).

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Geachte Anoniem,
    dank voor uw reactie. Wat betreft het niet in opstand komen van de bevolking, denk ik niet, dat dit met internet te maken heeft, maar met hoezeer mensen worden voorgelogen door politiek en de media, media die de politiek braaf volgt en de leugens van politici als waarheid oplepelen. Het is volgens mij dan ook zo, dat de mensen liever worden vermaakt met onzinnige radio en tv, waar vooral niet teveel negatiefs aan bod mag komen. Dat men zich zo laat inpakken, heeft zeker ook met intelligentie en egoïsme te maken, zo van: 'als mijn huis maar niet in waarde daalt en de anderhalve ton gebakken lucht in de waarde van mijn huis maar blijft staan, vind ik alles goed'. Waar de huizenbezitters niet beseffen, dat die waarde uiteindelijk toch niet gehandhaafd zal blijven en ze uiteindelijk een huis over houden, waarbij ze met een veel te hoge hypotheek in het schip zitten. Door die houding vergeten men bovendien, dat alle rechten die men eerst had, werden geschrapt, door die slappe houding, wakker geworden zal men dan zien, niet alleen veel rechten te hebben verloren, maar dat men niet aan één kant wordt gepakt, maar aan alle kanten tegelijk. Al moet ik daarbij wel opmerken, dat de weerstand tegen de inhumane neoliberale politiek (van bijna alle grote partijen, incl. PvdA) wel degelijk groeit.

    Ik heb grote bewondering voor uw gevoerde actie, er zijn veel te weinig mensen, die zo ver zouden gaan, pet af! Een grof schandaal, zoals u bent behandeld. Tekenend is ook, dat men eigenlijk van klokkenluiders af wil, met de mond beleid men bescherming voor klokkenluiders, maar wat daar in de praktijk van terecht komt, weet zo onderhand iedereen wel.... Wat betreft kindermishandeling en verwaarlozing van kinderen door een ouder, zou ik ook een heel dik boek open kunnen doen. Al probeer ik in dit blog, zo min mogelijk mijn persoonlijke grieven te spuien.
    Laten we hopen dat er snel een grote groep mensen opstaat, die het niet langer pikken, dat we zo besodemieterd worden!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Bedankt voor je reactie! Als laatste zou ik nog even willen toevoegen dat "de rollator-slet" toen vooraan stond om met de "Dwaze Kinderen" mee te protesteren....mag ik effe een teiltje. De enigen die ons echt steunden, waren Renske Leijten (SP) en Fleur Agema (PVV). Maar je hebt gelijk, iedereen denkt al snel aan zichzelf en als je dat niet doet, word je monddood gemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen