Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 19 augustus 2014

Stephan Sanders: 'de Rushdie kenner' bij uitstek.......

Bij OVT afgelopen zondag aandacht voor Salman Rushdie, in de serie over revolutionairen, reactionairen, of rebellen. Rushdie leed aan het Stockholm syndroom aldus Sanders, hij doelde hiermee op het verhaal, dat Rushdie zich wel gevlijd voelde, door de fatwa die over hem was uitgesproken, nadat zijn boek 'De Duivelsverzen' werd gepubliceerd..... Laat ik nu altijd gedacht hebben, dat dit syndroom is voorbehouden aan ontvoerden, die een band opbouwen met hun ontvoerders en zelfs begrip kunnen opbrengen voor hun ontvoerder(s).

Xenofoob Sanders is nooit te beroerd om even te schoppen, tegen mensen die hij als linkse intellectuelen ziet (zelfs het woord extreem links viel uit z'n kakkerige vuilbek). Over deze intellectuelen stelde hij, dat zij de moslims in ons land en de islam koesterden......... De flapdrol vergeet even voor het gemak, dat deze intellectuelen, maar ook actievoerders en vakbondsmensen, zich met name inzetten voor een normale behandeling van moslim arbeiders, die uitgebuit werden door Nederlandse werkgevers, dezelfde arbeiders die voor hun huisvesting voor een groot deel waren aangewezen op huisjesmelkers en op die manier dubbel werden gepakt...... Moslims die bovendien werden uitgemaakt voor stront en als parasieten werden weggezet door de Volksunie en door Janmaat plus zijn achterban, de Centrum Democraten. Hufter Sanders lulde niet over de weerzin van velen, die voor de belangen van Nederlandse (moslim) arbeiders opkwamen, tegen wat voor religie dan ook en zich voor een groot deel bijzonder kwaad maakten over de fatwa, die over Rushdie werd uitgesproken........ Blijkbaar mag je je als mens niet inzetten voor de rechten van de ander, als deze de islam aanhangt, jezus wat een gek! Sanders zette samen met anderen een steungroep op voor Rushdie (er waren steungroepen in meerdere landen), die later door Rushdie als ongewenst werd verklaard. De werkelijke reden daarvoor verklaarde Sanders niet. Feit is dat Rushdie geen haat koesterde tegen de islam, zoals de meeste van deze steungroepen onterecht veronderstelden en ook uitstraalden.....

Sanders moest nog even opmerken, dat hij in die tijd niet links was, ook al schreef hij voor De Groene Amsterdammer........ ha! ha! ha! ha! Nee, daar waren we al niet bang voor Sanders, bovendien waait jouw wimpel met de populaire politieke wind mee, hufter!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten