Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 30 augustus 2014

Baanbrekers: Bas van Werven stelt hééééél 'eager', dat als je maar wilt, je werk kan vinden........

Bas van Werven, de neoliberale presentator van AVRO/Tros, is een initiatief gestart met de naam 'Baanbrekers', een multimediaal platform voor tv, radio, internet en print (?). Van Werven heeft net iets te vaak laten blijken wat hij van werklozen vindt: lui, niet vooruit te branden tuig, dat te lui is om de handen te laten wapperen en de uitkering wel mooi vinden......... Nu doet hij net of hij begaan is met de werkloze, daarom wil hij ze via dit 'platform' gaan helpen, vanmorgen lichtte hij e.e.a. toe in de Tros Nieuwsshow. Van Werven stelt eigenlijk, dat wanneer je maar 'eager' (gadver! dat woord gebruikte hij zo'n 10 keer, héééél interessant!) genoeg bent, je sollicitatie vaardigheden goed onder de knie hebt en het UWV een beetje meewerkt, je zo weer aan het werk bent. Van Werven is te dom om te begrijpen, dat je met de huidige grootte van de beroepsbevolking, dus het totaal aantal vervulde vacatures, je altijd rond de 100.000 vacatures hebt, daar bijvoorbeeld bij ontslag, er eerst een sollicitatie procedure volgt, die met een beetje geluk een maand of twee duurt, je dus 2 maanden lang een openstaande vacature hebt. Er zijn meer dan 1 miljoen werklozen (de echte, niet getructe cijfers), met een aantal vacatures, dat amper de 100.000 overstijgt. Met andere woorden, vacatures die nu vrijkomen en vervuld moeten worden, worden vaak via een kruiwagen, via vrienden/bekenden, of zelfs binnen het bedrijf zelf vervuld.

Daar heeft van Werven schijt aan, hij kan met zijn programma, olie op het neoliberale vuurtje gooien, u weet wel, het haatzaaien tegen uitkeringstrekkers*, ook al zijn die werklozen het slachtoffer van de slechte economische omstandigheden (en het afbraakbeleid van Rutte 1 en 2), die sinds 2008 aan de bankencrisis is te danken, waar die werklozen met hun belastinggeld ook nog eens mochten meebetalen om diezelfde banken overeind te houden. Via bijvoorbeeld Griekenland, dat zogenaamd geld kreeg van de EU, gingen nog eens miljarden aan belastinggeld (ook van werklozen), niet naar Griekse banken, maar naar onze banken (verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen), voor de niet aflosbare leningen, die zij zo scheutig hadden verleend aan Griekenland.......

Nee, die van Werven is toch zo begaan met het lot van de werklozen........ De zak nam niet eens de som op de proef, voor de naam van het platform: als je 'baanbrekers' googelt, krijg je al 100.000 verschillende resultaten, met dezelfde naam...... ha! ha! ha! ha! ha! ha! Maar ja wat wil je, als je als van Werven heet en nog nooit één dag echt werk hebt verricht, kan je niet 'te veel' verwachten!!!

Overigens had die van Werven in het verleden nog al eens commentaar op de ziektewetgeving, die naar zijn mening veel te ruim was, daar er volgens hem op grote schaal misbruik van werd gemaakt. Gistermiddag, toen hij eigenlijk het programma tussen 14.00 - 16.30 u. moest presenteren, maakte een van de gasten in dit programma, een opmerking over ziekte en dat presentatoren ook nog al eens ziek zijn, waar deze duidelijk van Werven, de rollende vetkwab van de Tros mee bedoelde, die zoals gezegd weer eens afwezig was......

Het is duidelijk dat hij werklozen genoeg kan vinden, die meedoen aan dit misselijkmakende platform en ach als van Werven in één seizoen tijd, 40 mensen 'aan werk hebt heeft geholpen', kan hij mooi zeggen, dat de andere werklozen niet de juiste instelling hebben en daarmee zijn eigen  kortzichtige vooroordelen bevestigen.......... Wat een klootzak!!!

* Zo noemde van Werven een aantal keren, dat mensen wel de wil moeten hebben om werk een paar provincies verder te accepteren en dus te verhuizen..... Maakt het hem uit, dat de partner dan misschien zijn/haar werk niet meer kan doen, of dat een verhuizing nodig is, terwijl de huizenmarkt, ondanks alle lulpraatjes, op z'n zachtst gezegd, niet echt floreert........... Maar nogmaals, de vacatures die nu openstaan, behoren bij een aantal, dat altijd zal bestaan, zijn programma kan daar niets aan veranderen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten