Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 29 augustus 2014

Wim Mijs: "de banken stonden onder streng toezicht...." ha! ha! ha! ha! ha! ha!

De oud-grootlobbyist van de bankenmaffia (o.a. voor ABN Amro in Brussel, waarna hij ook in Den Haag een lobbykantoor opzette voor die bank), Wim Mijs, is godbetert benoemd tot CEO van de Europese Bankenfederatie....... Deze ploert heeft in de 90er jaren, als juridisch medewerker van ABN Amro, zijn toestemming gegeven voor de vele smerige producten, die de bank uitvond, om de klanten te besodemieteren...... Natuurlijk heeft hij erbij gezeten, toen de banken bij wijze van spreke de leningen weggaven, niet alleen in zijn functie bij ABN Amro, maar ook in zijn andere functies, zoals opperhoofd van Euribor (waar net als bij Libor, de rentes door banken werden gemanipuleerd). Vanaf 2007 was Mijs ook nog eens directeur bij de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB).

Dezelfde Mijs was vanmorgen te gast bij BNR slijmkwijl van Liempt. Als je zijn verhaal hoorde, kon je niet anders concluderen, dan dat hij de situatie bij de banken voor 2008 normaal vond. Sterker nog, deze hufter durfde te stellen, dat 'wij' daar allemaal schuldig aan waren*, alsof de burgers dagelijks paginagrote advertenties plaatsten, waarin werd gesteld, hoe veilig je 'wel niet' grote sommen geld kon lenen bij die banken en dat je vooral dom was, als je dat niet deed...... Dit kwam volgens Mijs, doordat 'we' dachten, dat er uiteindelijk maar een paar banken zouden overblijven en ja, als je dan vraagt of je wilt eten of gegeten wil worden....... Met andere woorden, omdat het bankentuig dacht, dat er maar een paar grote spelers over zouden blijven, was het normaal dat ze werkelijk iedereen een dik oor aannaaiden en tot over de oren onder water konden zetten, als ze daarmee maar niet opgegeten werden door een andere bank......... Jezus wat een schoft!

Mijs durfde te zeggen, dat hij in zijn 'juridische' functie altijd op de klanten was gericht en niet op de aandeelhouders, zoals dat bij de banken gewoon was....... ha! ha! ha! ha! Ja, Mijs was op de klanten gericht: hoe kan je mensen legaal uitkleden en belazeren!!! Maar zo vervolgde Mijs, dat is nu allemaal veranderd, hij bedoelde hiermee, dat de banken nu klantgericht zijn....... ha! ha! ha! ha! Ja vandaar dat de banken om de paar maanden een grote bek hebben over de grote regeldruk waar ze onder moeten functioneren, of het pleidooi van de grofgraaibankiers om de arbeidsvoorwaarden te vereenvoudigen, lees alle rechten van arbeiders af te pakken, of dat ze bij tijd en wijle zelfs alweer zeuren over de te lage inkomens die ze zelf krijgen, om over het bakkeleien rond de bonussen nog maar te zwijgen. Het geteisem heeft de 'gewone' inkomens van de top al met een onbeschoft hoog percentage verhoogd, maar zelfs dat is nog niet genoeg..... Nee, de banken zijn echt helemaal op de klant gericht en maatschappelijk uiterst verantwoord bezig....... ha! ha! ha! ha! ha! ha!

De 'mooiste zin', die uit de volksverlakkers bek van Mijs rolde was wel: "De banken stonden onder streng toezicht, wat na de crisis (van 2008) nog strenger is geworden....." ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! Allemachtig wat een bedrieger!!!

* Mijs bedoelde het rijtje: de banken, de staten en de burgers, die teveel schulden hadden.... Alsof de banken, verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen  de deuren in Zuid-Europa niet plat hebben gelopen, om zoveel mogelijk geld in die landen te steken, waar echte deskundigen al jaren waarschuwden, dit niet te doen............ Natuurlijk lulde deze schoft niet over de 'miljarden steun aan bijvoorbeeld de Grieken, die niet bij die Grieken terechtkwam, maar bij de schuldeisers van Griekenland, de banken, verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen uit o.a. Nederland!!!! Terwijl de burgers hier al moesten bloeden voor de miljardensteun aan deze misdadige instellingen.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten