Pagina's

zondag 7 september 2014

Peter de Bie heeft het gehoor van een 16 jarige en weet geen lopende zin uit z'n strot te krijgen....

Gisteren was het weer zover, één de presentatoren van de Tros Nieuwsshow, het oude wijf Peter de Bie, die werkelijk niet één lopende zin uit z'n strot kan krijgen, lulde er weer eens 'lekker' clichématig op los. Het verbaasd mij telkens weer, dat deze enorme dombo, die zo goed als geen voorwerk doet voor z'n programma en daardoor al een 'achtenswaardig aantal' blunders op z'n naam heeft staan, wordt aangehouden als presentator. Gisteren was er een gast, die een verhandeling gaf over mono opnames uit de 60er jaren en dat dit bijzonder mooie opnames zijn, waarbij stereo als onbelangrijk werd beschouwd, na het afmixen van de opnames, verdwenen de muzikanten, waarna een technicus, de boel nog even 'stereo maakte', de vraag naar stereo vinyl was dan ook bijzonder laag. Aan het eind van dit gesprek, kwam men nog even te spreken over lp's en cd's, zowel de gast, als de Bie prefereren vinyl, boven de cd. De Bie haalde weer eens het cliché uit de kast, dat zo'n cd een blikken geluid weergeeft. Het zijn steevast oude lullen, die dit zeggen, vaak figuren met een geweldige geluidsinstallatie, die bijzonder goed de hoge en lage tonen weergeeft. Wat die oude lullen eens zouden moeten doen, is hun gehoor laten testen, of daar eens even wat (internet) onderzoek in te steken: boven je dertigste holt je gehoor zienderogen achteruit en op je 60ste hoor je wat betreft de hoge tonen, niet meer dan 14.000 herz, met een beetje geluk wel te verstaan. Deze kwezels prijzen hun geluidsinstallatie vaak vanwege het bereik in hoog en laag, dergelijke installaties kunnen bijvoorbeeld hoge tonen weergeven tot 24.000 herz, alleen horen die oude lullen dat allang niet meer, hetzelfde geldt voor de lage tonen.....
Wat ik al helemaal onbegrijpelijk vindt, is dat gelul over een blikken geluid, je moet je installatie volkomen anders afregelen voor cd's, dan voor lp's, kennelijk weten die jokers niet hoe ze met hun peperdure geluidsinstallatie om moeten gaan..... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!

Speel hierna maar een paar opnames van Pere Ubu af, de zanger van deze band, David Thomas heeft de afgelopen decennia al het e.e.a. gezegd over stereo en high fidelity.

Voor een aantal Peter de Bie blunders, klik op het label met zijn naam, onder dit bericht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten