Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 8 september 2014

Van Rijn: over roken, drinken en belooft dat iedereen die zorg nodig heeft, die krijgt......... ha! ha! ha! ha!

PvdA oplichter van Rijn was zojuist te horen op Radio1 (na 14.30 u.), hij sprak hier over de 6 miljoen, die naar onderwijs gaat, om jongeren te motiveren niet te drinken of te roken. Volgens een onderzoek drinken en roken kinderen minder, voor wat dat waard is. Ik weet niet hoe het met u zit, maar een korte rit op de fiets en je ziet minstens 10 jongeren van 14, 15, 16 jaar tegen, die staan te roken...... Het probleem is, dat er totaal geen zicht meer is op de smokkel van sigaretten en shag. Voorheen kreeg je jaarlijks nog wel te horen, hoeveel containers met sigaretten er waren onderschept, maar dat is minstens de laatste 7 jaar niet meer gebeurd, wel zijn er onduidelijke onderzoeken, die spreken van 12%. Zie hoe hoog de prijs van sigaretten en shag is, dan weet je dat er goud is te verdienen aan deze smokkel en die moet dan ook gigantisch zijn, het controleren van zeecontainers is, met de grote hoeveelheid van die containers, niet meer te doen...... Het is intussen al zover, dat er zelfs een illegale sigarettenfabriek is opgerold in de Bollenstreek en waar een nicotineschaap de dam over is, volgen......... Wat betreft het drinken van jongeren, zou ik wel willen weten, hoe betrouwbaar dat onderzoek is, de zuipketen doen nog steeds goede zaken (vaak met medeweten van de ouders).

Van Rijn begon e.e.a. door te zeggen, dat niet alleen ouders verantwoordelijk zijn voor de gezondheid van hun kind, daar had hij volkomen gelijk in: Rutte 2 en de voorgaande kabinetten zijn en waren daar ook verantwoordelijk voor, bovendien zijn ze verantwoordelijk voor het gebrek aan gezonde voeding bij zo'n 400.000 kinderen, van wie de ouders op of onder de armoedegrens leven!!!!
U snapt wel, dat van Rijn dit niet bedoelde, maar ik wou het maar even gezegd hebben!

Van Rijn werd nog even gevraagd, naar de behandeling van de nieuwe zorgwet. Op slap commentaar van de verslaggever, stelde van Rijn, dat iedereen die zorg nodig heeft, die zorg zal krijgen....... ha! ha! ha! ha! Ja, en als ze die zorg niet krijgen, zeggen we gewoon, dat ze die zorg niet nodig hebben!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten