Dessing werd gevraagd naar het besluit van Coca-Cola, om Nederland als 'testgebied' te gebruiken, voor de aanpassing van Sprite (frisdrank). Coca-Cola gaat de 'lichte of zero versie' van het drankje, als enige verkopen in de toekomst, zodat je niet hele klonten suiker binnenkrijgt als je de troep drinkt. Let wel: gezoet met aspartaam, waar nog wel het e.e.a. over te zeggen valt.....
Nou, daar was Dessing wel gematigd optimistisch over....... Waarom verdiept deze topgraaier van een in feite belangenorganisatie zich niet in de materie als ze daarnaar gevraagd wordt? Krijgt het Diabetes Fonds geld van Coca-Cola???
Juist Dessing zou moeten weten, dat Coca-Cola al 40 jaar suikervrije cola maakt in Japan, waar de voedselindustrie alleen de natuurlijke zoetstof Stevia mag gebruiken. Het aantal diabetesgevallen is sindsdien sterk gedaald in Japan en zelfs het laagst van de wereld.
Overigens kan Stevia diabetes niet genezen, maar het proces wel stilzetten, dan wel vertragen. Wel is het zo dat mensen die hun leven lang Stevia hebben gebruikt, mits niet genetisch aangelegd, geen of zeer zelden diabetes ontwikkelen!!
Coca-Cola komt zoals gezegd met aspartaam als suikervervanger, die je met mate mag gebruiken en die alsnog slecht is voor de gezondheid....
Op de site van het Diabetes Fonds staat dat ook Stevia gevaren kent, je mag niet meer gebruiken dan de dagelijkse toegestane hoeveelheid. Terwijl je van Stevia niet teveel kan gebruiken, daar je anders de smaak van het product verpest! Bovendien is Stevia een probaat middel tegen obesitas en tandbederf!! Al met al kan je concluderen, dat Stevia een zorgkosten-drukkende stof is.
'Je zou bijna denken', dat het Diabetes Fonds in de zakken van de suikermaffia zit, u weet wel de suikerbaronnen, die ook de meeste andere zoetstoffen maken....... Het zou de eerste en zeker de laatste belangenorganisatie niet zijn, die lobbyt voor het bedrijfsleven, dan wel voor organisaties die schijt hebben aan het belang (zoals de gezondheid) van de gewone burgers!!
Voor meer berichten n.a.v. het bovenstaande, klik op één van de labels, die u onder dit bericht terug kan vinden, dit geldt niet voor de labels: Dessing en Diabetes Fonds. Heb ook de labels ANBO ('belangenbehartiger' ouderen) en de Nederlandse Patiëntenvereniging toegevoegd, beiden organisaties die vaak niet doen waarvoor ze bedoeld zijn: het belang van hun doelgroep behartigen. Het label CBF is het keurmerk van liefdadigheidsorganisaties en belangenverenigingen als het Diabetes Fonds. Over dat keurmerk gesproken: het CBF stelt dat topgraaiers bij die organisaties het ministerssalaris mogen verdienen, te zot voor woorden uiteraard, immers het moet een eer zijn voor zo'n organisatie te werken en daarvoor is een inkomen van € 45.000,-- meer dan genoeg!!
Zie ook: 'Aspartaam: gif als zoetstof.........'
en: 'Schippers schiet niet alleen tekort: stelling Voedingscentrum inzake zoetstof, ingegeven door Pepsico, Danone en Nestlé.........'
beste Willem Wachtmeester,
BeantwoordenVerwijderenin het artikel m.b.t. het Diabetes Fons noemt U Hanneke Dessing de nieuwste topgraaier. Op basis waarvan komt u tot deze uitspraak?
Graag reactie
Beste Ed,
BeantwoordenVerwijderentot deze uitspraak kom ik daar topfiguren van 'goede doelen organisaties' veel te veel verdienen.
Ja het mag allemaal, maar een dergelijke functie vervullen is vooral een erezaak, die doe je niet voor de poen.
Vergeet niet dat er mensen zijn, die eigenlijk geen cent kunnen missen van hun karige inkomen, maar toch nog geld doneren.........
Wat is er mis met een inkomen van rond de € 40.000,-- op jaarbasis???
Met vriendelijke groet.