Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 2 augustus 2014

Schilderswijk en politieoptreden: ombudsman klaart 'racisme kunststuk' in Haagse Schilderswijk

Ombudsman Frank van Dooren concludeerde eerder deze week, dat de politie in de Haagse Schilderswijk, zich niet schuldig maakt aan buitenproportioneel geweld, of racisme....... Het gebeurd maar zelden, dat ik door Schilderswijk fiets en niet minstens één keer politie bezig zie met een ID-controle van één of meerdere jongeren, die gezien hun uiterlijk, ouders hebben, die uit Marokko, of verder uit Afrika komen. Regelmatig gaat dit gepaard met boze uitlatingen van die jongeren, daar ze in een week tijd, voor de zoveelste keer worden gecontroleerd. Ik weet niet hoe het met u is, maar als ik meerdere keren per week*, door de politie om mijn ID zou worden gevraagd, terwijl de enige overtreding die ik bega, het op straat zijn is, zou ik op zeker een grote mond opzetten....... Volgens de ombudsman, komt dit omdat er veel misdaad passeert in de Schilderswijk, echter als de politie een verdachte van bijvoorbeeld een overval arresteert, gaat dit niet, met het eerst vragen naar een ID........ Bovendien als je echt een misdaad begaan hebt, zou je wel gek zijn, om je zo in de openbaarheid te begeven, dat je kans loopt op een ID-controle. Met andere woorden: misdaden worden niet opgelost met ID-controles. Wat deze controles wel opleveren, is een totaal wantrouwen tegen de politie, dat zich zal uiten in agressie richting politie, bovendien is een neveneffect, dat er wantrouwen tegen de diverse overheden wordt gekweekt, een wantrouwen dat er wel eens op uit zou kunnen draaien, dat de veel geplaagde personen inderdaad maar het pad van de misdaad gaan bewandelen en/of bij het zien van de politie verbaal, keihard hun gevoelens uiten........

Van Dooren stelt: er wordt soms te veel geweld gebruikt en vooral jonge agenten zijn nog al eens beledigend. Maar daar staat tegenover dat jongeren geregeld agenten provoceren en eindeloze discussies uitlokken. "Politie en burgers moeten zich beide inspannen om escalatie te voorkomen", meent Van Dooren dan ook. Ja, van Dooren, dat jongeren geregeld agenten provoceren en discussies uitlokken, is een direct gevolg, van de behandeling van die jongeren door de politie........ Vreemd, dat van Dooren in dit geval wel over 'geregeld' spreekt, nu zijn het geen incidenten........

Volgens van Dooren moeten er meer agenten van 'allochtone' komaf worden aangesteld in de Schilderswijk....... ha! ha! ha! ha! ha! ha! Hé van Dooren, dat experiment werd jaren geleden al afgeblazen, daar agenten van allochtone komaf zo gepest en gediscrimineerd werden, dat ze de politie verlieten!!!

Van Dooren stelt dat in zijn onderzoek, medewerkers meeliepen met avond en nachtdiensten in de wijk, ook waren medewerkers bij een inval van de politie en bij al die zaken was er niets mis...... ha! ha! ha! ha! ha! Nee, wat had je verwacht, dat de agenten, die leden van de ombudsman bij zich hebben, vanwege klachten over discriminatie en racisme uit de wijk, elke gekleurde Hagenaar oppakken en onbeschoft gaan behandelen? Jezus wat een lul!

Ik vrees, dat de diverse overheidsorganen het eindelijk voor elkaar hebben: een ombudsman die op hun hand is!!!

*Dat zou ik al bij een wekelijkse identiteitscontrole hebben!

Vanavond is er een demonstratie tegen het politiegeweld en racistische agenten in de Schilderswijk, ik kan van Dooren nu al garanderen, dat de politie zich dan niet schuldig zal maken aan die zaken....... ha! ha! ha! ha! ha! ha!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten