Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 9 september 2014

Duurzame varkenshouderij....... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!

Gisteren had BNR 'Duurzaam' een duurzame varkensstal in de uitzending...... ha! ha! ha! ha! Het houden van een hele berg dieren in een veel te kleine stal kan nooit duurzaam zijn, ook al zorgt men, zoals in de uitzending werd vermeld, dat de stank wordt afgezogen en laat men daar van mijn part huishoudens op koken... Voor een kilo vlees is bovendien veel te veel water nodig (er ontstaat wereldwijd een steeds groter drinkwater tekort*) en zo'n kilo of vijf aan groenten, zoals mais en soja (waar vaak genetisch gemanipuleerde voor wordt gebruikt, die in de tropen kan groeien, wat weer de kap van het Amazonewoud in een nog grotere versnelling zet). Maar dan nog, hoe durf je een hele berg varkens, levende en intelligente dieren, in een veel te kleine stal te proppen, wat nou duurzaam???

Dit zegt ook weer veel over de duurzaamheid van het BNR programma met die naam. Een volle Telegraaf dochter, die de passie preekt, er was dan ook geen kritische vraag in dit onderwerp te horen, ongelofelijk en onbegrijpelijk!
Maar ja wat wil je, de sponsor van het programma is Essent, pionier in duurzaamheid, zoals de bijgaande reclame gaat...... Pionier in zwaar vervuilende kolencentrales en via de eigenaar ook nog eens kernenergie leverancier!!!

* Zie: 'Steeds grotere watertekorten wereldwijd.....'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten