Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 23 december 2016

Rutte 2 'waakt over uw veiligheid': vuurwerk mag tot 120 decibel knallen.......... Alweer gaan de centen voor op de gezondheid......... Teken het Vuurwerkmanifest!

Gisteren had BNR een terugkomende radioreportage over het testen van vuurwerk. Men sprak o.a. met een woordvoerder van de Inspectie voor Leefomgeving en Transport (ILT), de instantie die deze tests uitvoert.

Volgens de woordvoerder wordt er rond de 2% van het aangeleverde vuurwerk getest.... Mensen, ik moet echt zeggen, dat mij dit ontzettend gerust stelt!! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!

De woordvoerder stelde, dat het geluid niet de 120 decibel mag overschrijden...... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! Hier wat GGD Groningen zegt over gehoorschade en het aantal decibellen:


Bij hoeveel decibel (dB(A)) treedt schade aan het gehoor op?


De kans op gehoorschade hangt af van het geluidvolume en de tijdsduur. Bij een blootstelling langer dan 8 uur per dag aan omgevingsgeluid hoger dan 80 decibel is de kans op gehoorschade groot. Het is dan ook verboden voor werksituaties. MP3-spelers kunnen veel harder en ook in discotheken komen geluidsniveaus tot 110 en 120 decibel voor. Bij 100 decibel kan na 4 minuten al gehoorschade optreden.
U ziet het en toch mag legaal knalvuurwerk tot 120 decibel herrie maken.......

Toevallig hoorde ik een aantal weken terug, een andere 'deskundige' op vuurwerkgebied vertellen, dat het consumentenvuurwerk dit jaar zwaarder mag zijn, dit in de strijd tegen illegaal vuurwerk......... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! Een groot deel van Nederland is het vuurwerk spuugzat, ze worden schijtziek van de steeds weerkerende plaag met oud en nieuw, een plaag die in een aantal steden eind oktober al begint en toch mag er dit jaar nog harder worden geknald!!

De vuurwerk verkopers stellen continue, dat dit al vroeg knallen gebeurt met illegaal vuurwerk en dat is, zoals u begrijpt, gelul! Ik zou wel eens willen weten hoeveel kilo's vuurwerk er in Nederlandse huizen overblijven na 1 januari..... En ja, ook met legaal vuurwerk kan je illegaal vuurwerk maken......

Elk jaar wordt er voor 14 miljoen kilo (!!!!) aan legaal vuurwerk verkocht, aldus de 'deskundige' van ILT...... Gelul natuurlijk, daar ieder jaar de hoeveelheid verkocht vuurwerk groter is..... Zo was oud & nieuw begin 90er jaren van de vorige eeuw, goed voor een vervuiling (o.a. met het uiterst kankerverwekkende strontium), die gelijk was aan de uitstoot, die de hoogovens in IJmuiden in één jaar tijd produceerden middels kolenstook, dat is intussen minstens verdubbeld........

Dus in feite wordt de klimaatverandering fiks geholpen met de vuurwerkavond/nacht in Nederland, te zot voor woorden!!

Dan nog even terugkomend op de zwaar giftige stoffen, zoals het genoemde strontium: het behoeft geen betoog, dat deze stoffen uitermate schadelijk zijn voor het lichaam..... Deze stoffen verdwijnen met oud en nieuw in uw lichaam middels inademing van lucht, gevuld met ultrafijnstof (waar deze stoffen in terug te vinden zijn, ultrafijnstof: alweer kankerverwekkend). Uiteraard verdwijnen deze giftige stoffen ook in de bodem en het oppervlakte water.......

Moet u nagaan, sprak ik niet eens over het effect, die de enorme herrie heeft op oude mensen en dieren..........

Mensen, dit gekkenhuis moet eindelijk gestopt worden, een totaal verbod op consumentenvuurwerk is een kwestie van beschaving.......

Ministers die hier mee te maken hebben en hebben gehad, (zoals nu: VVD hufters Kamp, Schippers en PvdA bedrieger Plasterk) zouden strafrechtelijk vervolgd moeten worden, wegens het ernstige schade toebrengen aan de volksgezondheid en het opjagen van de zorgkosten...... Voor de zoveelste keer blijkt, dat het geteisem van Rutte 2 ontegenzeggelijk meer belang hecht aan economisch gewin, dan aan uw gezondheid en het milieu...... Voorts kan je van deze ministers zeggen, dat ze totaal geen verantwoordelijkheid nemen voor de hulpverleners, die met oud en nieuw hun werk moeten doen (in zware luchtvervuiling) en die maar al te vaak worden belaagd met vuurwerk.......

Vorig jaar vroeg ik me al af, waar de 'taskforce (ha! ha!) opsporing vuurwerk bommenmakers' is gebleven, die vraag kan ik dit jaar herhalen........

Bent u de vuurwerkterreur ook meer dan zat? Zet dan a.u.b. uw handtekening op: 'Vuurwerkmanifest' en geef het door aan uw familie, vrienden of kennissen! (deze petitie werd vorig jaar gelanceerd, maar schijnt terecht nog steeds open te staan voor ondertekening, a.u.b. doen dus, het kost u niet eens één minuut van uw kostbare tijd!)

Zie ook: 'RIVM ziet maar weinig vervuiling vanwege vuurwerk in glazen weekeind-bol..... AUW!!!'

        en: 'RIVM voorspelde maar weinig luchtvervuiling op oudejaarsavond en tijdens de jaarwisseling....... ha! ha! ha! ha! ha! ha!'

        en: 'Illegaal vuurwerk 'ziet dip in verkoop....' Vuurwerkterreur zat? Zet uw handtekening!'

        en: 'Vuurwerkverbod is dictatoriaal, aldus advocaat Willem Jan Ausma'

        en: 'Vuurpijlen zijn het best in voorkomen luchtvervuiling, 'denkt' hoogleraar Krol.......'

        en: '2016, alweer een jaar dat begon met terreur..........'

        en: 'Vuurwerk afsteken is cultureel erfgoed...... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!'

Voor meer berichten n.a.v. het bovenstaande, klik op één van de labels, die u onder dit bericht terug kan vinden.

6 opmerkingen:

 1. Mooi verdraaidd Einstein. Bij 100 decibel kan na 4 minuten al gehoorschade optreden.

  Dit is dus bij een continu toon "slimme" en niet bij 1 knal! #ikroepmaarwat

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Uhm... in 2006 mocht het legale vuurwerk nog tot 156db. Nu nog tot 120db. Als je er van uit gaat dat elke 10db ongeveer als een halvering van het geluid aanvoelt, knalt het vuurwerk nu ong 5 a 6 x zachter. Voor de rest van je argumenten... je bent een zeikert die alles er bij haalt om het plezier van een ander te kunnen vergallen omdat jij er een hekel aan hebt. Die 14milj kilo die elk jaar word verkocht is steeds duurder en aangezien de media het altijd heeft over geld lijkt het alsof het meer word, terwijl het langzamerhand minder word. Die harde knallen waar jij het over hebt zijn illegaal (buiten carbid en met vergunning om dan) en de enige manier om van illegaal vuurwerk af te komen is a)de productie(in het buitenland) stoppen of b)het illegale vuurwerk legaal maken c)iedereen zover krijgen dat ze niets illegaal meer doen(utopie). Dus Willem wees niet zon zeikert en gun de mensen hun vuurwerk tussen 1800 en 0200 uur, alles daarnaast is al strafbaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geachte Anoniem,

  wellicht moet u nog eens lezen, wat GGD Groningen over gehoorschade en het aantal decibellen zegt. Vindt u werkelijk dat het normaal is, dat er in een paar uur tijd meer vervuild wordt, dan in één jaar tijd in de Hoogovens van IJmuiden wordt geproduceerd??

  Waarschijnlijk bent u ook een klimaatverandering scepticus, als was het alleen al om uw auto te kunnen blijven rijden. Waarom zouden we nadenken over de wereld die we achterlaten voor generaties na ons, als je dat doet moet je wel een zeikerd (met een 'd' zijn) zijn, ja toch??

  Vuurwerk is allang geen 'pleziertje' meer en gelukkig geldt dit voor een groot aantal Nederlanders.

  U woont waarschijnlijk in het buitengebied, waar men zich netjes aan de afsteek tijden houdt, hier in Den Haag en veel andere grote steden, begint de ellende als eind oktober en ondanks dat dit strafbaar is, veranderd daar niets aan....

  Oh nu 'haal ik alles er weer bij' en waarom zou je dat doen, als je je groen en geel ergert aan het achterlijk spelen met vuurwerk???

  Anoniem, steek maar lekker vuurwerk af, en probeer het zo lang mogelijk in de hand te houden, dat is pas stoer!

  Met vriendelijke groet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh vergeet ik de eerste Anoniem, die het heeft over 1 knal van 100 decibel of meer. Waarschijnlijk bent u dezelfde Anoniem. Het is u waarschijnlijk nooit opgevallen, maar in de stad is er tijdens oud en nieuw, niet één persoon die zo'n rotje, of een hele band met die dingen afsteekt, maar een heel leger idioten, die dit doet.
  Met vriendelijke groet.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geachte 'Anoniemen',

  nog één opmerking, of beter gezegd vraag: u weet toch wel, dat je van legaal vuurwerk een illegale vuurwerkbom kan maken?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen