Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 13 december 2016

JSF straalvliegtuig nu al met veel gebreken, 'voor de spotprijs' van 78 miljoen...!!!

Trump blies weer eens een Twitterbericht aan, dit keer over de JSF, waarbij hij liet weten, af te zien van de JSF, daar het toestel veel te duur is..... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! Dat zal niet gebeuren, anders zullen zelfs de republikeinen een impeachment procedure tegen hem starten.

Het leuke was, dat dit bericht gisteren voor nogal wat beroering zorgde in Den Haag en Hilversum. 'We' hadden immers niet voor niets besloten peperdure straalvliegtuigen te kopen....... 'Straalvliegtuig' daar het toestel niet voldoet aan de huidige normen waar een straaljager aan moet voldoen, zo klimt, rent en wendt dit toestel niet snel genoeg, het kan zich wel meten met, let op: de A-10 Thunderbolt straaljager uit de 70er jaren....... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!

De prijs voor het wanproduct kwam nog eens voorbij, en die zou nu (let op!) 78 miljoen euro gaan kosten....... Dat was 8 jaar geleden nog 46 miljoen euro....... Jaap Jansen, eerder werkzaam voor Pauw&Witteman, is nu politiek deskundige bij BNR en hij stelde gistermiddag op die zender, dat die prijsstijging toch ook met daling in waarde van de dollar te maken heeft........ ha! ha! ha! ha! ha! ha! Als de dollar goedkoper wordt, kunnen wij meer kopen met onze euro's in de VS!! M.a.w. de JSF zou voor ons goedkoper moeten worden!

Bij nazoeken merkte ik, dat ik een bepaalde zaak gemist heb wat betreft de JSF, hoewel ik toch regelmatig heb geschreven over deze vliegende asbak met vleugels. En lullig genoeg wel een belangrijk feit: Nederland heeft, naast de aanschaf van 2 van die ondingen, ook nog eens 1 miljard euro in de ontwikkeling van de JSF gestoken........ ha! ha! ha! ha! ha! ha!

Je hoorde gisteren nogal wat reacties in Den Haag, als: 'het zal zo'n vaart niet lopen met Trump' en uiteraard het enorme cliché, dat de JSF ons zoveel werkgelegenheid oplevert....... ha! ha! ha! ha! ha! Gezien die investering zal dat dan toch vooral werkgelegenheid zijn, die door de Nederlandse belastingbetaler wordt bekostigd!!! Mensen, de vele miljarden aan inkomsten vlogen weer door het Kamergebouw, als je alles bij elkaar optelde, kan je niet anders concluderen, dan dat we voor elke geleverde JSF geld toe krijgen van Lockheed Martin, de bouwer........

Over die bouwer gesproken, Stephen O'Bryan van Lockheed Martin, zei in april 2013, tijdens een speciale zitting in de Kamer, te verwachten dat de JSF in 2020 uiteindelijk 85 miljoen euro zal kosten....... ha! ha! ha! ha! ha! En toch doorgaan met dat waardeloze toestel, want dat de JSF een slecht toestel was en is, een mislukt concept, was al ver voor 2010 bekend!!! O'Bryan sprak over 2020, terwijl de JSF in 2019 'van de band zou lopen', blijkbaar hield Lockheed zelfs toen al rekening met een latere leveringsdatum, als ik me niet vergis, verwachtte men in 2012 nog, dat de JSF in 2018 'van de band zou lopen....'

U begrijpt uiteraard dat de uiteindelijke prijs, die 85 miljoen euro ver zal overschrijden, ga de prijsontwikkeling van de laatste 6 jaar maar eens na, gemiddeld jaarlijks 5,3 miljoen bovenop de bestaande prijs!!

Eén ding is zeker, het liep de 'bewindslieden'* gisteren dun door de broek, immers als de VS inderdaad zou afzien van de JSF, redden we het nog niet met 200 miljoen euro per toestel!! Minder toestellen betekent een hogere kostprijs voor de herrie makende JSF prutsbak.................

Het meest wonderlijk is wel het feit, dat wanneer bepaalde acties van onze luchtmacht de VS niet aanstaat, het Pentagon per satelliet het ding voor gebruik kunnen blokkeren!!  Dit was bekend bij Rutte 2 en dan m.n. bij Hennis-Plasschaert, desondanks koos datzelfde flutkabinet, gesteund door een groot deel van de andere partijen, toch voor de JSF......... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!

Ik heb het op deze plek pas geleden nog gezegd, in een bericht over VS douane op Schiphol: er zou een strafrechtelijk onderzoek ingesteld moeten worden, naar de besluitvorming rond de JSF, zoveel deskundigen, die jaren geleden al stelden, dat de JSF een mislukking is en dan toch doorgaan met de aankoop en zoals blijkt ook nog eens investeren in dit onding.... Mensen, deze zaak stinkt tien uur in de wind!!

* 'Bewindslieden' u weet wel de volksvertegenwoordigers, inclusief het hele kabinet Rutte 2, die braaf hebben gelobbyd voor Lockheed Martin en het wanproduct JSF

Klik voor meer berichten n.a.v. het bovenstaande, op één van de labels, die u onder dit bericht terug kan vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten