Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 22 februari 2022

COVID-maatregelen: een open brief aan Ernst Kuipers

Op Linkedin kwam ik de onder mijn schrijven gedeelde bijdrage tegen van Caroline Catshoek ❌ Mr., RB, Fiscalist en mede-eigenaar Maquis Belastingadviseurs. Het artikel bestaat uit een brief die Ines van Bokhoven 'heeft gestuurd aan' Ernst Kuipers, je weet wel de plork die eerder fungeerde als lid van de raad van bestuur van het Erasmus MC en na de Corona-uitbraak was hij één van de prominente leden die de voorlichting over de Coronamaatregelen heeft uitgedragen, echter het is maar de vraag of niet ook hij werd misbruikt door de vorige minister van Volksgezondheid: CDA miskleun Hugo de Jonge, immers deze valse CDA fratsenmaker heeft ook de adviezen van het zogenaamd onafhankelijk opererende OMT gestuurd...... (OMT >> Outbreak Management Team... ha! ha! ha!) .......

Ook was Kuipers tegen het sluiten van het Groningse kinderhartcentrum en dat tot het moment waarop hij als minister van Volksgezondheid toetrad tot het kabinet Rutte 4, als met een donderslag bij heldere hemel was ook hij toen van mening dat dit hartcentrum gesloten moet worden..... Hoe ongeloofwaardig kan je als politicus zijn!! (en reken maar dat dit het leven van een aantal kinderen zal kosten, maar ja als minister is het nu eenmaal niet de bedoeling om voor het volk te kiezen, maar voor de bedrijven en het binnenhalen van zoveel mogelijk centen betaalt door het gewone volk..... >> Zie wat dat betreft ook het label 'volksgezondheid en economie' [>> versus] direct onder dit bericht)

Verder is Kuipers lid van D66 en kan je hem als vooraanstaand lid van die politieke partij kwalijk nemen dat D66 in Rutte 3 koos voor verdere bezuinigingen op de zorg en daarmee voor het afstoten van IC bedden, intensivisten en verpleegkundigen..... Ook D66 en rest van de politieke partijen in het kabinet Rutte 3, dus VVD, CDA en ChristenUnie zijn in 2016 (!!!!) als verantwoordelijken gewaarschuwd door de geheime diensten AIVD en MIVD dat Nederland niet klaar was voor een pandemie, juist daar Nederland een tekort had aan intensive care (IC) bedden en verpleegkundigen en toch werden er daarna nog ziekenhuizen inclusief intensive care (IC) afdelingen gesloten, het gevolg daarvan was dat men na de uitbraak van de Coronacrisis stelde dat het nodig was de Coronamaatregelen af te dwingen, daar de IC capaciteit en die van andere afdelingen te klein was........ Bij de aanvang van het kabinet Rutte 1 tot de uitbraak van deze crisis werd de helft van het aantal IC bedden wegbezuinigd van 2.200 naar 1.100 IC bedden, plus uiteraard de verpleegkundigen die daarbij horen en dat terwijl de maatschappij sterk vergrijst en door de inhumane intensieve veehouderij de kans op uitbraken van sterk besmettelijke ziekten flink is gestegen >> totaal onverantwoord!!! (maar ja wat wil je met aartsleugenaar en zwaar disfunctionerend premier Rutte aan het roer??!!!) 

Voorts maakt je mij niet wijs dat Kuipers door de prominenten van zijn partij nooit is gevraagd zijn mening te geven over het sluiten van ziekenhuizen (en daarmee ook van IC afdelingen)....... Ook heeft Rutte 3 in augustus van het vorig jaar besloten een motie af te wijzen die vroeg om extra IC capaciteit en daarbij behorende verpleegkundigen....* Dat Kuipers desondanks lid is gebleven van D66 betekent dat hij geen knip voor de neus waard is!!


(On the top right hand side of this page you can choose for a translation in the language of your choice: first choose 'Engels' [english] so you can recognise your own language [the Google translation is first in dutch, a language most people don't understand, while on the other hand most people recognise there language translated in english])

 

Het volgende artikel komt van OpinieZ.com:

Open brief aan Ernst Kuipers

Minister vraagt om begrip. Maar waarvoor?

Titelfoto bij artikel Open brief aan Ernst Kuipers ines van bokhoven opiniez

 

Ha die Ernst,

Het zit je niet mee, hè? Nog geen maand of wat minister, en inmiddels al aan alle kanten onder vuur. Macht is verleidelijk, is het niet? Zeg er maar eens ‘nee’ tegen als je de kans krijgt het naar je toe te trekken. Het probleem is alleen dat je je toch echt eens moet afvragen van wie je je machtsmandaat hebt gehad.

Want je hebt het niet van ons, de burgers, gekregen. Wij willen ondertussen iets heel anders dan de ‘boven ons gestelden’, en het liefst wil het overgrote deel van ons dat dit hele kabinet, en als het even kan ook een fiks deel van de Tweede Kamer, naar huis wordt gestuurd wegens grootscheepse incompetentie.

Beu

En jij hebt dus aan twee kanten een probleem: een volk dat jou nu al beu is vanwege je schijnbare onbetrouwbaarheid, en een premier die – dat zal je onderhand wel ontdekt hebben – jou rustig onder een bus gooit als hem dat beter uitkomt. Ik krijg het sterke gevoel dat Rutte, nu hij merkt dat het draagvlak in ons land voor het onmenselijke coronabeleid tot een nulpunt aan het dalen is, nu zelfs de MSM zich tegen het beleid beginnen te keren, heeft besloten van jou het gezicht te maken van alles wat de afgelopen twee jaar fout is gegaan. Het lijkt te werken: jij wordt nu sterk geassocieerd met de coronapas en het feit dat iedereen begint door te krijgen dat dat ding niks met volksgezondheid te maken heeft.

De beerput staat op een kier, maar de stank is nu al onverdraaglijk. De vraag is: vliegt @ministerVWS al binnen drie maanden de laan uit? En kan @hugodejonge dan gewoon blijven zitten? #Nieuwsuur #motievanwantrouwen
3,1K likes
Antwoorden

Welzijn

En ook jij, als minister van ‘welzijn’, toont keer op keer dat je van werkelijk welzijn geen spaan begrijpt. Net als je voorganger laat je je oren alleen maar hangen naar de macht, en ben je bereid zodanig handig met cijfers en percentages om te gaan dat het tegen liegen aan schuurt. Ik vroeg het je op Twitter al eens: ken je dat verhaaltje van dat jongetje dat elke keer voor de grap riep dat er een wolf aan kwam? En dat toen het een keertje echt gebeurde, niemand hem meer geloofde?

Opperhoofdman Rutte

Dat jongetje is dit kabinet, Ernst. Met Rutte als aanvoerder, als opperhoofdman als het gaat om liegen, bedriegen en achteloos mensenlevens stukmaken. Ik denk dat de mensen die dit gezag nog echt respecteren nu wel op een hand of twee te tellen zijn. Ergens is het ook wel een soort geruststelling: net als bij dat raadsel van die twee broers, van wie er eentje altijd liegt en de ander altijd de waarheid spreekt, weten we nu dat het niet uitmaakt wie er iets beweert. Het omgekeerde is waar.

En ach, omdat we dat weten zijn we misschien wel kwaad als je zo jongleert met cijfers, maar allang niet meer verbaasd. Dat je vervolgens door wetenschappelijke instituten op de vingers wordt getikt – niet verbazingwekkend. Dat je schijnbaar links en rechts allerlei belangenverstrengelingen lijkt te hebben – was te verwachten. Politiek is een smerig spel en de spelers zijn niks frisser dan het spel zelf. Maar weet je wat bij mij nou echt in het verkeerde keelgat schoot?

Dat je om begrip vroeg van het Nederlandse volk.

De volledige reactie van @ministerVWS op de WOB-stukken over grondrechtbeperkingen. Hij blijft achter zijn ambtenaren staan en vraagt om begrip voor de situatie waarin mensen moesten werken. (1/2)
0:20 / 2:14

Hoezo ‘begrip’?

Dat je om begrip vroeg voor het feit dat de VWS-ambtenaren een potje hadden gemaakt van de communicatie met ons, de burgers, en ons worsten voor hadden gehouden om ons – er is geen andere uitdrukking voor – emotioneel te chanteren. Om ons bang te maken. Ons te dwingen ons neer te leggen bij de schending van onze grondrechten. Om van onze vrijheid iets te maken waar het kabinet voorwaarden aan mocht hangen en hekken omheen mocht zetten.

Ik weet niet of je het weet, Ernst, maar die coronacrisis is voor iedereen een zware tijd geweest. En in plaats van dat we regels aan onze laars lapten, zoals jouw ambtenaren met onze Grondwet deden, werden wij juist geconfronteerd met nog meer regels die we moesten naleven – op straffe van stevige boetes. We moesten er begrip voor hebben dat ons bestuur ook die regels aan de laars lapte als het even niet uitkwam, zoals bij een bruiloft of een bezoek aan een supermarkt, en ja hoor, dat deden we.

Het heeft zich bemoeid met de adviezen van het OMT. Dat blijkt uit onderzoek van #Nieuwsuur. Schokkend, omdat dit bewijst dat het #OMT dus helemaal niet onafhankelijk was, maar wel degelijk politiek gestuurd werd. Dit is altijd ontkend door het kabinet. #BVNL is geschokt.

We moesten begrip hebben voor het feit dat onze vrijheden ons werden ontnomen, dat onze kinderen al bij voorbaat voor opa-en-oma-moordenaars werden uitgemaakt, dat onze bedrijven failliet gingen, dat we elkaar amper nog mochten aanraken, dat we dag na dag hoofdzakelijk leugens voorgeschoteld kregen. We hebben dat gedaan, morrend en mopperend, want we begrepen best wel dat dit uitzonderlijke tijden waren en dat het ergens ook wel weer een keertje op zou houden.

Waar was het medeleven?

Maar de vraag dringt zich toch wel op, als je zo over ‘begrip’ spreekt: waar was het begrip voor ons? Waar was de mildheid als het ging om boetes die werden uitgedeeld in soms simpel te begrijpen, menselijke situaties? Waar was het medeleven met de demonstranten die ernstig mishandeld werden terwijl ze alleen gebruik maakten van hun rechten? Waar was het begrip voor onze onzekerheden, onze depressies, onze eenzaamheid, het moeten missen van alles wat het leven zin geeft, onze woede, onze roep om de waarheid, of zoiets normaals als democratische inspraak?

En dan, nadat we ontdekken dat we vanuit het fundament van dit beleid zijn voorgelogen en gemanipuleerd, sta jij daar met de vraag om begrip. Denk je niet dat vrijwel iedereen zo onderhand dwars door z’n voorraad begrip heen is? En ik neem aan dat als dat begrip niet komt, jij weer geërgerd zult doen voor een camera – want al dat verwende volk snapt maar niet dat jullie het zo vreselijk zwaar hebben.

Offers

Als we alleen al naar jou kijken zien we in de praktijk iets heel anders: de mensen die ons door deze crisis zeiden te zullen loodsen, hebben er zelf niet bepaald offers voor gebracht. Hun macht, aanzien en status zijn alleen maar vergroot. Twee jaar geleden had niemand van jou gehoord, en nu ineens beslis je ingrijpend over onze levens en hoor je bij de top-elite van dit land. Het is je gegund hoor, en je zult er vast wel de kwaliteiten voor bezitten, maar we willen dan wel graag dat je het spel zo eerlijk mogelijk speelt.

OMT

Want we weten inmiddels ook dat het OMT een verre van onafhankelijk orgaan is – als conclusies of adviezen niet uitkwamen, werd de boel gewoon een gewenste richting op gestuurd. Daarmee is het hele instituut met al zijn medewerkers tot een lekke ballon gemaakt. Eentje die niet anders meer kan dan leeglopen: wat moeten we nu nog met de adviezen van die lui? Want zijn het wel hun adviezen?

Een opheffingsvergadering. En dan graag alles openbaar, inclusief excuses aan de Nederlandse bevolking

(deze Gommers is een lullige figuur en heeft dus voortdurend gelogen door het publiek te laten geloven dat het OMT onafhankelijk advies zou hebben gegeven.......)

En dan zwijg ik nog over hoe slecht die adviezen waren, gebaseerd op uit de lucht gegrepen modellen en cijfers die steevast vele malen groter en angstwekkender waren dan de werkelijkheid. Zelfs dat was dus voor de VWS-ambtenaren niet genoeg: doodsbang moesten we zijn, en dus werd de boel nog eens extra aangezet of een kant opgestuurd waardoor we allemaal dachten dat er soort van builenpest rondging en elk mens een potentiële moordenaar was. En wij maar begrip hebben. Weet je: ik vind, eerlijk gezegd, dat onze overheid, als blunderend bestuur, meer begrip heeft gehad dan verdiend was.

Puinhopen

Wij zijn degenen die de gevolgen dragen van het geblunder, de leugens, de honger naar macht en de corruptie. Wij betalen er de rekening voor – en gezien de schade is dat nog lang niet afbetaald. Jij gaat straks, als je politieke uitstapje je niet brengt wat je had verwacht, door naar de volgende prachtbaan, en wij blijven achter in de puinhopen die jouw ambtenaren mede hebben veroorzaakt.

Ik vroeg minister Kuipers. vorige week meerdere keren: welke toets op grondrechten heeft de regering nu uitgevoerd waaruit bleek dat de maatregelen (zoals QR code) proportioneel zijn. Ik kreeg geen antwoord: En nu zeg hij: er zijn proportionaliteitsberekeningen! een draadje (1)
3,4K likes
Antwoorden
Link kopiëren

En dan nog eens wat: stel dat we er geen begrip voor hebben – wat gebeurt er dan? Niks, toch? Jullie gaan gewoon door en trekken je niets aan van de noden van de burgers. Leggen critici, die hun onbegrip uiten, het zwijgen op of maken ze gewoon verdacht. Heeft het zin om er geen begrip voor te hebben? Zou je er iets mee doen, met die kritiek?

Digitale gevangenis

Dit volk, Ernst, wil geen coronapas, QR-code, of hoe het onding uiteindelijk ook gaat heten. Geen digitale gevangenis waarin onze overheid kan heersen tot in de kleinste uithoeken van ons leven. We willen het niet. En ik meende toch echt in een democratie te leven, waarin het volk dus zichzelf bestuurt en beslist, in meerderheden en stemmingen, wat er wel of niet gebeurt.

Als het gaat om ‘begrip’, Ernst, dan kan ik nog maar een ding bedenken: begrijp nu eens dat dit land uit burgers bestaat, echte mensen, die inspraak horen te hebben in het beleid. Want volgens mij begrijp je er geen snars van.

Ines van Bokhoven,
Schrijfster van historische romans, vrouw met een mening en liefhebber van 'common sense’.
 

 =================================

* Zie: 'Coronavirus: motie over uitbreiden IC-capaciteit, plus extra verpleegkundigen en intensivisten afgewezen door VVD, D66, CDA en ChristenUnie' Ofwel afgewezen door de partijen die in het kabinet Rutte 3 de dienst uitmaakten......

---------------------------------- 

Zie ook: 'Rapport OVV over Coronacrisis, terwijl straks alles wordt vrijgegeven, maar 'gelukkig' heeft de regering de gegevens van de vaccinweigeraars' (en zie de links naar meer recente berichten in dat artikel!!)

Hier nog wat meer links naar 'oudere berichten': 'COVID-19: Gezondheidsraad houdt zich niet aan de regels van de Raad van Europa: discriminatie van niet-gevaccineerden is verboden' (!!!!)

'Besmette gevaccineerden houden 'gewoon' toegang tot openbare gelegenheden

'Coronavirus: Diederik Gommers (IC arts) zou het mooi vinden dat mensen worden ingeënt met het AZ vaccin nadat ze tekenden voor het risico dat ze lopen.....' Dan te bedenken dat zelfs de farmaceuten hun eigen vaccin niet vertrouwen, zie wat dat betreft:

'Coronavaccinatie ook als je weet dat de fabrikant ernstige bijwerkingen niet uitsluit?' En zie:

'Coronavaccinatie in vergelijking met het kopen van een huis (waar farmaceuten elke verantwoordelijkheid voor bijwerkingen afwijzen!!) (en zie de links in dat bericht)

'Coronavirus: paniek over de Deltavariant is onterecht en zwaar overdreven' (!!!!) En zie de links in dat bericht naar artikelen over de PCR test en de bezuinigingen op de gezondheidszorg >> die bezuinigingen zijn de reden voor de Coronamaatregelen, die werden immers genomen daar er te weinig ziekenhuisbedden, IC bedden en verpleegkundigen waren. Zoals ook in het bericht hierboven al gemeld: het aantal verpleegkundigen is als de bedden sterk teruggelopen door wanbeleid van de afbraakkabinetten Rutte 1, 2 en 3..... Zo waren er bij aantreden van Rutte 1 nog 2.200 IC bedden, dat was bij aanvang van de Coronacrisis teruggebracht naar 1.100 bedden..... Dus als je sterk bent benadeeld door de Coronamaatregelen, weet je wie hiervoor verantwoordelijk zijn!! Zie wat betreft dat bericht ook: 'Coronavirus: artsen willen via rechtszaak tegen de staat COVID-19 van A-lijst krijgen, daar het een griepvirus zou zijn 'De video die oorspronkelijk in het artikel was te zien is gecensureerd, tja je wilt natuurlijk niet dat de bevolking begrijpt hoezeer men werd en wordt belazerd......

'Met COVID-19 besmette zorgmedewerkers mogen ondanks symptomen gewoon doorwerken.......'

'Coronavirus: Fort Detrick eindelijk als verdachte van oorsprong aangemerkt'

'Vaccinatie tegen Spaanse Griep: miljoenen doden'

'COVID vaccinmakers: hoe betrouwbaar zijn deze farmaceuten' (en zie de links in dat bericht)

'COVID-19: Pfizer adviseert derde vaccinatie, omzet van dit bedrijf op deze vaccins in 2021 al meer dan 20 miljard dollar.......'

'COVID-19 vaccins en de bijwerkingen 'die zijn te verwaarlozen': een les van Pierre Capel, emeritus hoogleraar besmettingsleer en immunologie'

'COVID-19: gezonde mensen maken elkaar niet ziek'

'Coronabeslommeringen: AstraZeneca vaccin onder vuur >> universiteit van Oxford start opnieuw met angstzaaien voor het virus'

'Astra Zeneca volkomen veilig, uh nee niet voor ouderen, uh oh toch veilig voor ouderen, uh maar niet voor vrouwen onder de 60, uh ho even: toch wel, uhhhh.....'

'Coronabeslommeringen: ook na vaccinatie kan je het virus doorgeven, plus de zoveelste blunder van CDA minister de Jonge' (het na dit bericht gebrachte nieuws dat je niet besmettelijk bent na vaccinatie, schijnt grote onzin te zijn en zou gebaseerd zijn op een foute interpretatie van een bericht uit de VS, lijkt me ook logisch daar dr Fauci eerder al meldde dat gevaccineerden nog lang besmettelijk blijven en zich aan de Coronamaatregelen dienen te houden.....)

'Coronavirus, PCR test: leugens en onzin' (een artikel van Mario Ortiz Buijsse)

'Coronadoden? Agnes Kant (Lareb) geeft 'transparante duidelijkheid': deze 87 doden zijn te betreuren vanwege 'onderliggende klachten....'' (!!!!)

'Met COVID-19 besmette zorgmedewerkers mogen ondanks symptomen gewoon doorwerken.......' (!!!!)

'Coronavirus: alarmerend aantal dodelijke slachtoffers mRNA vaccins' (!!!!) (en zie ook de reactie onder dat bericht)

'Coronacrisis: Australische militairen moeten de straten en huizen van o.a. moslims in Sydney controleren' zie wat betreft Australië en de Coronamaatregelen ook:

'Zwangere vrouw in Australië gearresteerd voor het op Facebook posten van protest tegen de COVID-19 maatregelen'

'Premier Rutte, minister de Jonge, OMT en andere 'deskundigen' bezig met omzichtige voorlichting dat gevaccineerden besmettelijk blijven'

'COVID-19 vaccinaties: Hugo de Jonge met 10 km/u. uit de bocht, plus EU besluit: gedwongen vaccineren en discriminatie verboden' (!!!!)

'Frankrijk en Griekenland voeren vaccinatieplicht in voor verpleegkundigen en verzorgenden' (en zie de links in dat bericht!!)

'COVID-vaccin slachtoffers openen website na censuur van media die imago van vaccinmakers belangrijker achten dan volksgezondheid' (!!!!) (en zie de links in dat bericht!!)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten