Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zondag 23 juni 2013

Hirsch Ballin en het vluchtelingenbeleid, typisch gevalletje vieze handen wassen in onschuld

Gisteren in Argos (Radio1 van 12.15-13.00 u.) oud minister van Justitie Hirsch Ballin over het Nederlandse vreemdelingenbeleid, waar hij intussen (terecht) een groot aantal vraagtekens bij zet. Jammer dat dit soort lui, zoals Ballin, van Agt en Lubbers, pas met inzichten komen die er toe doen, als ze lang en breed uit de politiek zijn (en dan moet je bij Lubbers altijd het gezegde 'de vos die de passie preekt' in het achterhoofd houden, deze grootgraaier zal nooit te vertrouwen zijn). Ik kan dan ook maar een conclusie trekken, deze heren wassen hun handen in onschuld, ze schrobben hun hele gore straatje schoon, althans dat proberen ze. Neem Hirsch Ballin, jarenlang minister van Justitie geweest en onder zijn bewind, werden vreemdelingen ook alleen voor het niet hebben van een verblijfsstatus gevangen gezet, onder zijn bewind zaten zelfs kinderen van vluchtelingen in de cel...... Ok, hij komt in ieder geval tot inkeer zou je zeggen, iets dat bij PvdA grootgraaier Kok nooit zal gebeuren, deze was tijdens zijn politieke leven al een smeerlap, maar deed daar na zijn vertrek uit de politiek nog een fikse schep bovenop. Maar toch steekt het, als je Ballin nu hoort spreken, je hebt het dan over een man die wijd en breid wordt gezien als een intellect, een wel heel erg arm intellect als ik het zo mag zeggen, gezien zijn prestaties in de politiek! M.a.w. als hij werkelijk zo'n intellect is, waarom komt hij dan nu pas tot inkeer?
Met een ding moet ik hem complimenteren, hij hield voet bij stuk, toen de PVV, van haatprofeet Wilders, van het CDA en de VVD regeringsverantwoordelijkheid kreeg (want feitelijk gebeurde dat gewoon, een fascistische beweging beslissingsbevoegdheid geven op regeringsniveau), Ballin trad toen wel terug uit de politiek.

Maar ziek wordt je er wel van, nogmaals: waarom heeft Ballin zijn zo geroemde intellect niet eerder gebruikt om tot de juiste conclusies te komen, op het moment dat het er toe deed....???
Daar zet ik dus, zoals u ziet, grote vraagtekens bij en hoe zal hij handelen, mocht hij binnen afzienbare tijd toch beslissen weer de politiek in te gaan en hem de ministerspost van Justitie nogmaals wordt toebedeeld?????

Geen opmerkingen:

Een reactie posten