Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 24 juni 2013

NVB wil tuchtrecht en eed voor bankiers

De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) wil tuchtrecht en een eed voor bankiers en bankmedewerkers. In die eed moeten de bankiers en bankmedewerkers beloven, dat zij eerlijk zullen zijn en vooral het belang van de 'gewone' klant en de maatschappij zullen behartigen....................... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!
Zaken die voor iedere Nederlandse burger de normaalste zaak van de wereld zijn, zoals eerlijk zijn, zijn dus niet vanzelfsprekend voor bankiers. Er is al een eedaflegging voor bankiers, vastgelegd in de Code Banken, maar daar doen de banken weinig tot niets mee...... Werkelijk ongelofelijk allemaal.
De adder onder het gras, is alweer aanwezig in het voorstel van de NVB, immers wat is het belang van de maatschappij? Een welgestelde grootgraaier, zal dat belang 'iets' anders zien, dan jan met de pet in de straat, dat is zeker!!!! En dan dat tuchtrecht: wie gaat dat handhaven, de banken zelf, of de NVB? Ik vrees dat objectiviteit ver te zoeken zal zijn. Teken aan de wand is het verzet vanuit de bankwereld tegen dergelijke voorstellen uit het verleden....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten