Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 29 juni 2013

Mirjam Sterk zal de jeugdwerkloosheid wel even oplossen......

Vanmorgen was de voormalig zwaar disfunctionerende CDA politica Sterk te gast in de Kotsnieuwsshow (Radio1 na 8.30 u.), zij was daar om te vertellen over haar 'nieuwe', geweldige plannen om de jeugdwerkloosheid aan te pakken, zij is niet voor niets ambassadeur aanpak jeugdwerkloosheid. Op haar gebruikelijke ADHD niveau raffelde ze maatregelen voor de microfoon af, die we de laatste 20 jaar al zo vaak gehoord hebben: leer/werkprojecten, gesubsidieerde tewerkstelling, meer stageplaatsen, ouderen die desnoods wel 2 jonge werklozen kunnen opleiden en nog wat van dit soort cliché's. Het enige echt 'nieuwe', dat NB door één van de presentatoren moest worden aangedragen (dit is dan ook geen idee van Sterk), was het jongeren nog langer op school houden (terwijl de grote steden al praktisch geen reet doen aan het oplossen van dakloosheid onder jongeren).
"We hebben de knop nog niet gevonden om de economie op gang te helpen", aldus Sterk, nee dat is niet eens een eufemisme, het kabinet heeft één grote knop gevonden (al onder Rutte 1 met hulp van het CDA), die van het naar de kloten helpen van de economie, zie alle gebroken records op gebied van werkloosheid, faillissementen, het aantal armen en een voortdurende economische krimp, die zoals gezegd met voorliggend kabinetsbeleid voorlopig zal aanhouden (behoudens dat men binnenkort wel weer met een aanpassing van termen en rekenmethodes zal komen, zodat men trots kan zeggen, dat de krimp is gestabiliseerd.......). Als gevolg van dit alles zijn er nog geen 100.000 vacatures, terwijl het echte aantal werklozen is opgelopen tot ruim boven de 1 miljoen..... Denken dat je op dit moment de jeugdwerkloosheid kan oplossen is niet alleen dom, maar is vooral ook de grootste volksverlakkerij!

Jongeren moeten tot hun 23ste voor een appel en een ei met nul-uren contracten werken, ze hebben geen rechten, kunnen per minuut op straat geschopt worden; dit alles heeft niet kunnen voorkomen dat de jeugdwerkloosheid in verhouding het hoogst is*.

Hé Sterk, misschien moet je bedrijven een nog grotere zak geld geven, zodat ze op het in dienst hebben van jonge werknemers, alleen daarom al winst behalen......

*Zet dat maar eens af tegen de uitlatingen van politici, zoals D66 hufter Pechtold, die dagelijks schreeuwen, dat de arbeidsmarkt hervormd moet worden, dat zou de economie op gang helpen.... ha! ha! ha! ha!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten