Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 20 juni 2013

Muzikaal recept voor het laten 'bloeden' van de bouwmaffia en voor het aanpakken van boeren, die schijt hebben aan hun dieren

De dokter was vandaag nog meer in hippie-tooi dan anders, tenminste, hij had een vlecht gemaakt, waaraan nonchalant een veer hing...... Maar goed in opperbeste stemming, dus dat belooft veel goeds, eens zien wat die ouwe zak bij elkaar heeft gepend, hier het geneeskrachtig recept van jouw eigen blogdokter P. Pisser:

Als eerste deze vandaag dag het album 'Look At The Fool' van Tim Buckley, schitterend album, ondanks dat het niet in de schaduw kan staan van 'Lorca', maakt niet uit, laat je verrassen door het stembereik van deze bijzondere, veel te vroeg overleden zanger, componist, tekstschrijver. Hier sluit het album 'Sailin Shoes' mooi op aan, over een goede, veel te vroeg dode zanger gesproken, die Lowell George kon er ook wat van en wat mij betreft het mooiste album van Little Feat, dat is nog 's wat anders dan Douwe Bob!!! (Of is het Bouwe Dop?). Weet je wat, nog een veel te vroeg overleden zanger, Mark Sandman met het album 'Yes' van hem en zijn band Morphine, waanzinnig goed, smegmaar! Nu we toch bezig zijn met aparte, mooie stemmen: Tom Waits met 'Bone Machine', het waanzinnig mooie geluid van deze genius, met zijn geweldige teksten en altijd een psychedelische ondergrond, althans in de meeste nummers hangt een behoorlijk onwerkelijke sfeer, purrrrachtug!!! Wat de oude zak nu weer bezield weet ik niet, maar nu staat Robert Wyatt op het menu met 'Ruth Is Stranger Than Richard' een waanzinnig goed album weer, dat wel, jezus pissend op de dooie braamstruik! Maar de overgang van Waits naar Wyatt vindt ik toch 'iets' aan de grote kant. Een iets minder grote overgang nu, naar Younger Brother met het magisch mooie album 'Vaccine', genieten piepels!!! Tot slot van dit recept het project 'Begegnungen II' van Eno, Moebius, Roedelius en Plank, waanzinnig sterk album van deze 4 virtuele sfeer- en geluidslandschapsscheppers, volmaakt!
Weer een behoorlijk maffe reis, of niet soms?!
Veel plezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten