Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 26 juni 2013

Passend werk accepteren geldt natuurlijk niet voor de politici die hier veel tamtam over maken

Afgelopen maandagmorgen in Lijn 1 op Radio1 SP' er Ronald van Raak over het afschaffen van de wachtgeldregeling voor politici. Van Raak wil een systeem als de WW voor Kamerleden, i.p.v. de huidige, achterlijke wachtgeldregeling die voor deze politici geldt. Van Raak heeft dit onderwerp al eerder in de Kamer gebracht, telkens tevergeefs, alleen de PvdD en de PVV steunen zijn voorstellen. Politici op wachtgeld weigeren werk te accepteren, dat onder hun hun salariëring van de 2de Kamer ligt, t.w. 7.000 euro per maand, aldus van Raak.... U weet wel dezelfde politici, die al jaren schreeuwen, dat werklozen alle banen moeten accepteren, dat soort tuig denkt dat ze zelf boven de wet staan!

Van Raak was te gast bij de neoliberale huppelkut Aurangzeb, die het natuurlijk niet kon laten om te vragen aan van Raak, wat hij zou doen als hij onverhoopt uit de politiek zou moeten vertrekken, zou hij dan afzien van dat wachtgeld? Als de hufter geluisterd had naar van Raak, had ze het antwoord geweten, ja daar zou van Raak van afzien, omdat de SP een soort WW regeling heeft voor uitgepoepte politici en het bedrag van de wachtgeldregeling wordt netjes teruggestort, naar de overheid!

Daar had de rechtse trut niet veel op te zeggen, zoals u zult begrijpen, of wellicht gehoord heeft. Van de Erasmusuniversiteit was hoogleraar Wim Derksen aanwezig, ook deze had niet geluisterd naar van Raak, toen hij uitlegde dat die wachtgeldregeling nodig is, daar politici geen WW krijgen, jezus christus! Maar zijne laaggeluisterdheid vervolgde zijn betoog, dat iedereen maar denkt dat politici die een wachtgeldregeling krijgen maar graaiers zijn, terwijl dat dus 'gewoon' een WW uitkering is...

Ja ja, nu komt hij pas echt op gang: 'We hebben fantastische politici, kijk naar het geweldige kabinet dat we hebben....' ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! Ja een geweldig beleid, waarmee al een aantal records zijn gebroken, zoals die voor de werkloosheid, faillissementen, armoede en een recessie, die al meer dan 2 jaar voortduurt (zonder goocheltrucs).

Benieuwd van welke partij deze totale doorgeleerdheid is, later ging het over de Utrechtse burgemeester Wolfsen, die hij Aleid noemde, dus de partij laat zich raden....... Tijdens de uitzending belde een lid van Provinciale Staten die schande sprak over een aantal uitlatingen aangaande graai politici enz. Deze lul vergeleek zijn baan met die van 2de Kamerleden, terwijl hij € 700,-- per maand krijgt, voor ongeveer 2 dagen werk per maand, maar daar ga je als rechts verslaggeefster natuurlijk niet op in en ook Derksen was aangenaam verrast door deze inbeller.....

Deze lul viel zelfs van Raak aan, door te stellen, dat deze tegen een versobering van de WW is, alsof het afschaffen van de wachtgeldregeling, hetzelfde is, als tegen een versobering van de WW te zijn.... Een inbeller stelde terecht, dat er niet zo zielig gedaan moet worden over politici, die zorgen heel goed voor elkaar, ze krijgen de duurst betaalde (politieke) baantjes na bewezen diensten, ook vanwege bewezen lobbydiensten, die dan weer door het bedrijfsleven worden beloond met een vette baan. De 'hoogleraar' beging een Freudiaanse vergissing toen hij zei, dat 'er tussen de politici echt wel goede mensen zitten', toen hij nogmaals de idee aangaande graaiende politici, dat onder de bevolking leeft, wilde ontkrachten.... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten