Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 8 augustus 2014

Kankerpatiënten die niet stoppen met roken, moeten niet meer behandeld worden.........

Volgens een onderzoek uit de VS, roken kankerpatiënten voor het grootste deel door, tijdens en na hun behandeling tegen kanker. Dat was voor Telegraafdochter BNR reden om in haar 'Topic' vanmiddag te stellen, dat kankerpatiënten die doorgaan met roken, niet (meer) behandeld moeten worden........ Alsof er geen mensen zijn, die nooit gerookt hebben, maar toch longkanker op hebben gelopen. Kijk kanker veroorzaakt door een ander in zijn/haar auto, blijf je behandelen, geen hond die het in z'n kop haalt, om te pleiten het autoverkeer plat te leggen, vanwege het grote aantal vroegtijdige doden, kanker en andere long-, of luchtwegklachten (ook bij kinderen), als gevolg van dit autorijden. Nee, de roker moet 't maar voelen, moet hij/zij maar niet roken..... Dat roken een zware verslaving is, doet er niet toe, zelfs niet, dat de tabaksindustrie, de laatste 30 jaar, meerdere verslavende stoffen aan tabak heeft toegevoegd, geen regering die de tabaksindustrie zal manen, deze stoffen te verwijderen uit de tabak en de pers interesseert het al helemaal niet....... Je zou de overheid wat dit betreft kunnen beschuldigen van het doelbewust mensen verslaafd houden, daar de rokers zorgen voor 12 miljard extra accijnsinkomsten op jaarbasis!! Het verweer van de overheid, om de tabaksindustrie niet te dwingen andere verslavende stoffen, dan nicotine, uit de tabak te halen: men wil het roken niet stimuleren......... Ja ja, het lobbyisme druipt er vanaf, in donkerbruine tabaksstromen!
Gelukkig is het overgrote deel van de specialisten tegen een maatregel, die rokers zou uitsluiten van behandeling, ook als zij niet stoppen met roken.

Zie ook: 'Rokers worden anno 2014 aan alle kanten belazerd......'

2 opmerkingen:

  1. BIj weigering zal een klacht succesvol zijn.. een arts dient een patient te allen tijde te behandelen en restricties vooraf zijn verboden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beste Ton,

    dank voor jouw reactie. Daar valt niets tegen in te brengen en laten we hopen dat de wet niet aangepast zal worden, zodat rokers wel uitgesloten zullen worden, voor wat voor behandeling dan ook.
    met vriendelijke groet,

    BeantwoordenVerwijderen