Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 1 september 2014

Fietsers gedragen zich asociaal, zo stelt BNR........ OEI!!!!

In de BNR Topic vanmorgen (voor 9.30 u.) de stelling, dat fietsers zich asociaal gedragen in het verkeer........ Asociaal gedrag op de weg begint met het vergassen van medeweggebruikers, met de uiterst giftige uitstoot van auto's, dus wat dat betreft is een heel 'dikke' nuance op z'n plaats. BNR is een volle dochter van de Telegraaf, de zender voor 'petroheads' zoals de presentatoren van de 'Nationale Autoshow' dit melden, maar dat niet uit kunnen spreken, in de reclame voor hun programma...... Daarnaast mag je als fietser, bij het links afslaan bij grote kruisingen, twee keer wachten en de zwaar giftige troep van auto's inademen, terwijl je longen toch echt sneller werken door de inspanning, dan die van de automobilisten......

Wie is er asociaal, als je als fietser ogen aan alle kanten in je hoofd nodig hebt: -om de grote hoeveelheid veel te hard scheurende automobilisten, te kunnen ontwijken, -om de automobilisten te ontwijken, die nog steeds heel vaak met een telefoon aan hun hoofd rondrijden, -om de grote hoeveelheid automobilisten te ontwijken, die nog even hard gas gevend, 'een rood licht proberen te halen', -om automobilisten op smalle wegen te kunnen ontwijken, die geen rekening houden met de fietsers op die wegen, enz. enz.

Veel klachten over fietsers die naast elkaar blijven rijden, echter zoals uit het laatste voorbeeld blijkt, kan je dat maar beter wel doen op smalle wegen, om te voorkomen, dat je van je fiets wordt gereden. Fietsers zouden massaal door rood fietsen, buiten dat ik dat echt niet massaal zie gebeuren (ik fiets hoofdzakelijk), kan je beter goed oplettend door rood fietsen, zo loop je niet de kans, dat je door groen licht fietsend wordt aangereden door zo'n auto-aso, die keihard door rood scheurt!

Kortom wie gedraagt zich nu echt asociaal in het verkeer en wie vormt vanwege zijn/haar voertuig nu echt een gevaar voor weggebruikers als fietsers en voetgangers (en zelfs voor bewoners in hun huis)?!!!

2 opmerkingen:

  1. Het ergste is, dat je als fietser op het fietspad door scootertjes (met blauw kenteken!) met 40 a 50 km per uur wordt gepasseerd! Laat de "plietsie" hier eens op letten! Niet alleen om de snelheid, maar ook het fijnstof niet vergetend.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geachte Anoniem,

    dank voor uw reactie. Ik ben het helemaal met u eens, maar waar de media sufferds zich druk om maken, zijn de ouderen met een elektrische fiets, die veel te hard zouden rijden. Daar is onlangs trouwens een onderzoek naar gedaan, het blijkt één grote leugen te zijn, deze ouderen fietsen net zo hard als gewone fietsers......... Wat betreft dat (ultra-) fijnstof en ander gif, dat uit de uitlaat rolt, daar wil men natuurlijk niets aan doen, dat levert geld in het laadje en zoals u wellicht weet: de centen gaan ver voor de volksgezondheid.... En maar zeuren over veiligheid.....
    Met vriendelijke groet,

    BeantwoordenVerwijderen