Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 13 december 2017

Alarm Code Geel: Lara Rense (NOS) voedt Rusland-haat

Het volgende bericht van Blik Op NOSjournmaal kwam ik vanmorgen tegen op het net. Zoals je wellicht weet, schrijf ik dikwijls over het totale gebrek aan onafhankelijkheid bij de reguliere westerse (massa-) media, waarbij de NOS regelmatig wordt genoemd.

Gisteravond sprak Lara Rense op Radio1 over de uitsluiting van Rusland tot de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea. Uitermate hypocriet, als je ziet hoe door de jaren heen de meeste westerse landen grote problemen hebben met dopinggebruik door sporters, meestal door ploegleiders voorgeschreven, waar bijvoorbeeld hele wielerploegen door de mand zijn gevallen.....

Echter als het om Rusland gaat, zijn de rapen gaar en gaan de zogenaamde onafhankelijke westerse media hun dak uit, dit gesteund door een groot deel van de westerse politici, die elke mogelijkheid aanpakken om Rusland als kwaadaardig neer te zetten...... Waar men tegelijkertijd de VS in praktisch alles steunt, de VS de grootste terreurentiteit op aarde, een 'land' dat alleen deze eeuw al 4 illegale oorlogen begon en vanaf 1945 al meer dan 22 miljoen mensen heeft vermoord in illegale acties en illegale oorlogen......... Dezelfde VS, waar veel van haar sporters zijn veroordeeld voor het gebruik van doping en dat over een aantal decennia.........

Onder het artikel van Blik op NOSjournaal, heb ik de reacties van lezers meegenomen, ook lezen mensen!

Blik Op NOSjournaal

Alarm Code Geel: Lara Rense (NOS) voedt Rusland-haat

Vanavond zijn met Lara Rense in haar programma Nieuws en Co op NPO Radio 1 nieuwe grenzen van Rusland-haat doorbroken. Wij luiden daarom de alarm bellen. Dat hebben we nog niet eerder gedaan. Het is een serieus alarmsignaal dat we af geven want zo erg hebben we het nog niet eerder gehoord en we zijn wel wat gewend. Het zijn dit soort uitzendingen die het volk rijp kunnen maken voor haat en agressie tegen Rusland en haar President. We hoeven hopelijk niemand uit te leggen waar dat toe kan leiden, maar voor de zekerheid noemen we toch: 40-45, Irak, Libie, Syrië.
Tientallen jaren... 

Het is dinsdagavond 12 December 2017 18:20 uur als Lara Rense spreekt: "Het is tien minuten voor half zeven en wij gaan naar, ehh, een vaste gast van het programma, vandaag Beorn Nijenhuis, welkom Beorn, Rusland doet niet mee aan de Olympische Spelen in Peong Yang, Internationaal Olympisch Commitée sloot het land uit van deelname omdat de overheid jarenlang een dopingprogramma organiseerde en faciliteerde..."

Nijenhuis komt er gelijk hard in: "Tientallen jaren!"

Rense vervolgt: "Tientallen jaren. Het gaat ver terug. Jij bent oud-schaatser, neurowetenschapper, wij willen het met jou hierover hebben en jij met ons. Kort voor de beslissing van het IOC zat jij hier bij ons en toen zei jij dat het test moment voor de internationale sport zou zijn. Laten we nog even luisteren...."
Beorn Nijenhuis, de geboren Canadees, denkt dat het goed is dat er geen Russische vlaggen op de Olympische Spelen wapperen en gaat dan los:"Lijn in het zand"

"Het is een beetje het moment om een lijn te trekken in het zand"

Dreigend: "Tot hier en niet verder"

En dan principieel (meestal is het dan uitkijken geblazen): "Ik sta bij mijn principes. Eigenlijk hadden ze Rusland en alle atleten, de hele ploeg, hadden ze moeten schorsen van ehh, van ehh de Olympische Spelen."

"Het is een hele zware opinie van mijn kant, maar we moeten hier echt, we moeten hier proberen realistisch te blijven, te kijken naar de feiten, wat Rusland eigenlijk gedaan heeft."

Nijenhuis gaat ook gelijk op de stoel van aanklager en rechter tegelijk zitten, van Lara mag het: "Nogmaals, wie proberen we hier te straffen? Wie proberen we te straffen? DIT IS DE RUSSISCHE REGERING DIE GESTRAFT MOET WORDEN.

Lara Rense collaboreert naar hartelust: "Want die heeft het dopingprogramma opgezet??"

Beorn Nijenhuis: "Precies. Vladimir Putin en zijn rechterhanden. Mensen als Vitali Mutko en ehh Mutkov en Alexander Zukov, dat zijn de rechterhanden van Putin. Putin wist ervan. En al jaren zijn ze vals aan het spelen."

En dan komt het hoge woord eruit bij Beorn Nijenhuis: "En nogmaals, we hebben over Vladimir Putin. Hij is een CORRUPTE DICTATOR, NOGMAALS, OVERIGENS, MOORDENAAR, ehh, hij is iemand die wij gewoon keihard als internationale, ehh, ehh, als internatioaal geheel van landen moeten WIJ HEM AANPAKKEN. Moeten zeggen "tot hier en niet verder"."

Rense: "Moeten sporters die schoon zijn dan toch gestraft worden?"

Nijenhuis: "Precies, dat zeg ik. Dat is heel zwaar. Nogmaals, ik heb hier persoonlijk ervaring mee."

Rense: "Hoe bedoel je?"

Nijenhuis: "Kosta Poltovets is mijn coach geweest 4-5 jaar lang, hij ois een goede vriend van mij. Ik zie hem als een super aardige man. Coach van de Russische schaatsers." Nijenhuis zou voor hem zijn hand in het vuur houden, maar moet bij zijn principes blijven: "Rusland heeft tientallen jaren vals gespeeld, ZE MOETEN HIERVOOR GESTRAFT WORDEN. En nogmaals, de regering van Rusland moet gestraft worden. Het is jammer dat die atleten dan niet mee mogen. De internationale eenheid van landen die meedoen aan de Olympische Spelen, vertegenwoordigd door het IOC MOET DE VINGER WIJZEN NAAR DE RUSSISCHE REGERING"

Rense: "En er moet straf komen voor de Russische regering? Voor het land Rusland?"

Nijenhuis lijkt in hogere sferen te komen, hysterisch: "De mensen van het land Rusland en alle sporters van de wereld moeten de vinger wijzen naar de Russische regering, naar Vladimir Putin want daarom zitten wij hier, en dat doen wij niet. En, en en ehh, dat doen wij niet als eenheid. Wij moeten zeggen, heel jammer, het is een tragedie voor de sporters, een tragedie voor iedereen die sport kijkt, een tragedie voor alle sporters in de wereld, niet alleen de Russische sporters dat ze niet mee mogen zouden moeten doen, maar... WIJ MOETEN ALLEMAAL DE SCHULD GEVEN AAN PUTIN AAN DE RUSSISCHE REGERING, want die zijn de corrupte mensen die in Sochi in hun eigen Olympische Spelen zo vals hebben gespeeld. En het is gewoon een verkrachting van de eerlijkheid van sport..."

"We hebben te maken met een corrupte regering dat zo corrupt is dat zijn eigen mensen vermoord. Wat ze doen nu met valssplen met sport is wat ze noemen the tip of the iceberg."

En hij gaat door in het Engels: "Het is de cherry on the cake of corruption. Het gaat sooo deep. En en wij moeten gewoon ons realiseren, er zijn weinig momenten dat we echt... ja we kunnen allemaal twitteren, allemaal binnen onze eigen landen zeggen dat het slecht is wat ze hebben gedaan. Maar dit is een internationaal moment waar we kunnen vertellen: TOT HIER EN NIET VERDER. Ik vind het heel jammer, maar zo is het wel.

Rense: "Dankjewel. Beorn Nijenhuis."
Commentaar Blik op NOS-journaal 

Dat Nijenhuis zegt wat ie gezegd heeft, kunnen we van 1 kant zelfs nog waarderen. Hij praat nergens omheen. Het probleem is echter de NOS-redactie en Lara Rense die telkens dit soort gasten uitnodigt en de omstandigheden creëren om slechts 1 kant van de Russische medaille te laten zien. "Vaste gast van Nieuws en Co", en ook gast bij De Wereld Draait Door. En zo draait de carousel door. De redactie en Lara Rense weten precies wie ze met Nijenhuis in huis halen. Precies. Zo'n gesprek is geheel gescript. "Mag ik Putin een moordenaar noemen?", "Ja hoor, doe maar. Je mag alles zeggen wat je denkt..."

Het warrige "interview" schiet alle kanten op. Mocht er nog getwijfeld worden of de dopingzaak wel voldoende is om alle sporters weg te houden sorteren Rense en Nijenhuis alvast voor: Putin zou een corrupte dictator en moordenaar zijn. Dus waar hebben we het over? Zo'n regering dient gestraft te worden! Dat staat zelfs los van de doping; is op zich al voldoende reden om Rusland TE STRAFFEN! Hoe noem je in de rechtspraak zo'n opeenstapeling ook alweer, wie helpt?

Wij kunnen ons niet herinneren dat er ooit een land of een President zo uitgescholden is als vandaag bij Lara Rense Putin en Rusland. Ja, of het moeten Saddam Hoesein of Khadaffi of Bashar Al Assad geweest zijn. We weten allemaal waar het liegen over en het uitschelden van deze Regeringsleiders toe geleid heeft. Rense en Nijenhuis kunnen, listig, wel doen alsof land en President twee afzonderlijke eenheden zouden zijn. Leuk geprobeerd maar zo werkt het niet en al zeker niet waar de gekozen President zo geliefd is bij haar volk als Putin in Rusland, waar geen EU regering aan kan tippen. Maar dat een andere regeringsleider op de nationale Hollandse staatsradio voor corrupte dictator en moordenaar van zijn eigen volk wordt uitgemaakt kunnen wij ons niet heugen. Zulke taal over Rusland en haar regering is een zeer serieuze, gevaarlijke zaak. Daarom dat wij vandaag Russofobie Alarm code geel afgeven.


Lara Rense doorbrak vandaag een grens. Wij documenteren de Russofobie en Rusland-haat op deze site.


Gepost door Blikop NOSjournaal op 23:21 

Hier de reacties die tot nu toe geplaatst op Blik op NOSjournaal:


En dat (of juist daarom) terwijl Putin in Syrië net het ´mission accomplished´ heeft verklaard! Ze zitten ook weer te griepen over de al qaida enclave in Goutha.

Tja, politiek en sport: dan spreek je 2 bijna niet overlappende bevolkingsgroepen aan. Waar de politiek geïnteresseerden nog een onderscheidingsvermogen kunnen opbouwen gaat dit via de sport waarschijnlijk heel anders (kan daar zelf niet over meepraten, want ik vind alle sport saai).

Maar de Russische ploeg gaat naar Korea! Die zullen vaak bovenop het podium staan en ongetwijfeld een statement maken.

Een statement zo krachtig dat Lara Rense als een kniesoor achterblijft!


klopt, Rootman, en hoe je het draait of keert, onder welke vlag dan ook, de medailles gaan wel mee naar Rusland!


Ze kunnen daar in Nederland nog zo hard proberen om Rusland zwart te maken, maar ze mogen lekker niet mee voetballen in Rusland. 
Het zijn bij voorbaat al heel slechte verliezers.


1. Zowel Nijenhuis als Rense zetten zichzelf via Google op de markt als bemachtigde 'sprekers'. Dat zouden ze niet doen als ze het te druk hadden met zaken die er toe doen. 

2. Naar Lara Rense luistert Nico Dijkshoorn, om over die ervaring ranzig (denkend dat dit eerbaar is) in de Volkskrant te schrijven dat Rense 'een stralend lichtpuntje' is en dat hij 'samen met haar het jaar uit wil'. Ik denk dat Dijkshoorn daarmee hoopt dat hij er zijn 85ste betaalde nevenfunctie in medialand mee veilig kan stellen. Voor mij is het alleen maar extra reden om niet naar dat inteelt clubje te willen luisteren of kijken.

3. Nijenhuis heeft neurowetenschappen gestudeerd, wat hem nog niet een neurowetenschapper maakt. Nijenhuis zegt zelf op Google dat hij 'zich bezighoudt met' neurowetenschappen, wat denk ik een eerlijke observatie is. Ik heb nergens kunnen vinden dat Nijenhuis is aangesteld bij een universiteit als wetenschapper, wel dat hij praatjesmaker is op de radio en teevee. Voor dat laatste krijgt hij betaald, en wiens brood men eet, diens woord men spreekt. Het enige wat Nijenhuis aan wetenschap geproduceerd heeft (een scriptie) staat afgedrukt in de Volkskrant, wat je nou ook niet een wetenschappelijk tijdschrift kunt noemen.

4. En Russofobie code geel, daar ben ik het wel mee eens. Maar het is wel heel lokaal code geel, namelijk alleen in Hilversum, waar een natte wind nu al tijden boven het mediapark hangt tgv een depressie (zeer laag drukgebied) die veroorzaakt wordt door de woorden die daar dagelijks gesproken worden over Poetin en Rusland en alleen maar een dieper vacuüm produceren. Ik vind alleen niet dat je daarvoor moet waarschuwen, maar het moet aanmoedigen als liefhebber van waarheid. Laat het diepe vacuüm een zwart gat worden waar Hilversum als vanzelf in verdwijnt, en het probleem van Russofobie is opgelost. Mijn verwachting is dat het hard die kant op gaat, en dat het in ieder geval niet aan Rense of Nijenhuis zal liggen. Het enige wat waarheidsliefhebbers moeten doen is de komende tijd uit de buurt van Hilversum blijven om niet in dat vacuüm meegezogen te worden. Maar voor die waarschuwing hoef je geen neurowetenschapper te zijn om te weten hoe het zit.Een voorproefje van het jaar 2020, wanneer de transit van gas door de Ukraine stopt, en Northstream 2 (NS2) niet gebouwd is vanwege politieke motieven: het transitstation in Oostenrijk is ontploft. en de prijzen voor Italië zijn nu al verdubbeld, terwijl tekorten dreigen:

https://www.theguardian.com/world/2017/dec/12/italy-declares-state-emergency-gas-explosion-austria

Maar misschien zet dit sommigen in Brussel aan het denken: er is nauwelijks een beter tijdstip voor (Jeruzalem, Overwinning in Syrië)
===============================

Zie ook: 'Anti-Russische leugens op Radio1 >> Het Russische leger zit in Oekraïne.... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!'

       en: 'CIA speelt zoals gewoonlijk vuil spel: uit Wikileaks documenten blijkt dat CIA zelf de verkiezingen manipuleerde, waar het Rusland van beschuldigde........'

       en: ''Russische bemoeienis' met de Nederlandse verkiezingen..... Waaruit blijkt nu die manipulatie, gezien de verkiezingsuitslag?'

       en: 'CIA malware voor manipulaties en spionage >> vervolg Wikileaks Vault 7'

      en: ''Russische manipulaties uitgevoerd' door later vermoord staflid Clintons campagneteam Seth Rich......... AIVD en MIVD moeten hiervan weten!!'

      en: 'Obama gaf toe dat de DNC e-mails expres door de DNC werden gelekt naar Wikileaks....!!!!'

      en: 'Russia Is Trolling the Shit out of Hillary Clinton and the Mainstream Media'

      en: 'CIA chef Pompeo waarschuwt voor complot van WikiLeaks om de VS op alle mogelijke manieren neer te halen....... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!'

      en: 'Russische 'hacks' door deskundigen nogmaals als fake news doorgeprikt >> Intel Vets Challenge ‘Russia Hack’ Evidence'

      en: 'Rusland krijgt alweer de schuld van hacken, nu van oplichters Symantec en Facebook....... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!'

       en: 'Russiagate, of: hoe de media u belazeren met verhalen over Russische bemoeienis met de VS presidentsverkiezingen........'

       en: 'Rusland zou onafhankelijkheid Californië willen uitlokken met reclame voor borsjt.......'

PS: het label NS2, direct onder dit bericht, staat voor Nord Stream 2.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten