Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 30 december 2017

Teheran (Iran) zal islamitische 'kledingcode' niet langer afdwingen, met commentaar van Eefje Blankevoort..... Gelezen Henk Krol?

Het opperhoofd van de Teheraanse politie, Hossein Rahimi, je weet wel: die met de koperen fluit van verdienste, maakte bekend dat de politie van Teheran niet langer zal surveilleren op de islamitische 'kledingscode'. Een en ander is volkomen in tegenspraak met een eerder aangekondigde uitbreiding van het politiepersoneel, juist om die code beter af te kunnen dwingen.

Heb je dat gehoord of gelezen Henk Krol? Jij moest zo nodig ondoordacht de Iraanse ambassade schofferen door godbetert een gekregen bakje pistachenoten hééééél dapper voor de camera in de prullenbak om te kieperen* ('Henk, gelukkig is honger ook helemaal uitgebannen op aarde, anders zou dit een wel extra schandalig gebaar zijn geweest....')

Als jij Henk nu juist op basis van dat bakje pistachenoten toenadering tot de Iraniërs had gezocht, zeker gezien de winst van de gematigde krachten bij de laatste verkiezingen, had je misschien wat voor Iraanse vrouwen en homo's kunnen betekenen, maar nee Henk, jij wist wel beter.....

Uitermate belachelijk Henk dat je niet eens de moed hebt om je excuses aan te bieden, daarmee heb jij Henk, tevens een lange neus getrokken naar Iraanse homo's en vrouwen (die uiteraard ook onder de homo's te vinden zijn, zoals je wellicht weet Henk) en dat met het lamme excuus dat vrouwen en homo's worden vervolgd in Iran...... Man, schaam je ogen uit je kop!

Gelukkig kan Iran ook verder hervormen zonder de bemoeienis van de pedante sjoemelaar Krol, zo blijkt eens te meer uit het volgende bericht:

Iran’s Capital City Will No Longer Arrest Those Who Don’t Follow Islamic Dress Code

December 29, 2017 at 7:53 am
Written by Middle East Eye

Violators are reportedly to be made to attend education classes (althans dat was het geval in Teheran voor kort)

(MEE) — Women in Tehran will no longer be arrested if they do not wear proper Islamic dress, according to the city’s police chief.

General Hossein Rahimi announced the changes on Thursday, in a move that marks a loosening of the rules implemented following the 1979 Islamic Revolution.

Those who do not observe the Islamic dress code will no longer be taken to detention centres, nor will judicial cases be filed against them,” he said, according to the reformist daily Sharq.

The semi-official Tasnim news agency said violators will instead be made to attend education classes given by police, while repeat offenders could still be subject to legal action.

It is still possible to be arrested outside the capital, and there is likely to be pushback from more conservative elements in the Iranian establishment.

The law on dress forces women to cover their hair in public and wear long, loose garments. Men are also expected not to wear shorts or appear shirtless in public.

In recent years, however, younger women in Tehran have pushed against the limits imposed by the law, often wearing headscarves far back on their heads, revealing a lot of hair.

Rahimi said that 100 advisory centres have been set up in the capital and that 62,000 cases were resolved before ever going to court in the last nine months.

In addition to promoting security, the police will also be taking social measures to reform the behaviour of citizens and reduce infractions and crimes,” Rahimi added.

The move by the police chiefs marks a fulfilment of President Hassan Rouhani’s reformist agenda, which was widely voted for in the presidential elections in 2013 and 2017.

Despite the apparent move to liberalisation, police in Tehran last year announced plans to deploy 7,000 male and female officers for a new plainclothes division to enforce the dress code.


By MEE staff / Republished with permission / Middle East Eye / Report a typo
========================================

* Zie: 'Henk Krol (50Plus) weigert excuses aan te bieden voor onbeschoft gedrag t.a.v. Iran........'

PS: vanmorgen in de TROS Nieuwsshow ene Eefje Blankevoort, zij schreef het boek: 'Stiekem kan hier alles', over Iran en de religieuze regelgeving. Zij stelde dat de bevolking van Iran ontevreden is vanwege de slechte economische omstandigheden, terwijl er tegelijkertijd Iraanse milities vechten in Syrië en..... Jemen...... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! Er is geen flinter bewijs voor het aanwezig zijn van Iraanse milities in Jemen, sterker nog zelfs niet voor het leveren van wapens aan de sjiitische Houthi rebellen!!

Ik wed dat een heel groot deel van de Iraniërs zonder meer achter het meevechten  van Iraanse milities in Syrië staat. Alsof men niet begrijpt dat wanneer Assad afgezet zou worden en daar een VS marionet wordt gestationeerd, Iran geconfronteerd zal worden met nog een soennitische vijand aan een deel van haar grens.....

Alsof de Iraanse bevolking niet weet dat de slechte economische omstandigheden alles te maken hebben met de volkomen onterechte economische boycot, waar het land jarenlang onder gebukt ging, een boycot ingegeven en in feite afgedwongen door de VS........ Dezelfde VS die al eens een democratisch gekozen Iraanse president (Mossadegh) middels een coup heeft afgezet om de corrupte VS vriendelijke dictator en sjah weer aan het bewind te brengen........

Volgens Blankevoort doen Iran en Saoedi-Arabië (de grote soennitische vijand van het sjiitische Iran) aan een wedstrijdje ver pissen als het gaat om vrouwenrechten........ Iran vanwege het hierboven beschreven versoepelen van de kledingcode voor vrouwen in Teheran en S-A door het verbod op autorijden voor vrouwen op te heffen........

In de grote Iraanse steden is al meer dan 20 jaar een roep om versoepeling van de kledingcode (even later vertelde Blankevoort dat zelfs mannen uit protest een hoofddoek dragen), dat opgeteld bij het aan de macht komen van de meer gematigde krachten en het steeds groter aantal vrouwen dat zich in de Iraanse steden verzet tegen de kledingcode (zoveel dat de politie het aantal overtredingen niet meer aankan), heeft de versoepeling van deze code veroorzaakt en niet het mogen autorijden van vrouwen in S-A, dat men zelfs in Iran belachelijk vond en vindt.

Van Blankevoort sprak zich een aantal keren tegen, ook toen ze stelde dat de vrouwen in Iran veel meer vrijheden hebben dan hun seksegenoten in Saoedi-Arabië...... Waar na deze vaststelling de rivaliteit tussen S-A en Iran op het gebied van vrouwenrechten is gebleven, is me een raadsel......

Hetzelfde geldt voor het verbod op autorijden door vrouwen in Saoedi-Arabië: ook hier is al meer dan 20 jaar voor gestreden door vrouwen en een fiks aantal mannen. Deze regel werd niet geschrapt in rivaliteit met Iran, maar puur en alleen om het dictatoriale fascistische bewind wat meer populariteit te geven, daar deze gedaald was tot vlak boven nul.......

Bespaar je de centen en laat het boek van Blankevoort maar in de winkel of webwinkel liggen. En stemmen op Krol? Je begrijpt vast wel wat mijn mening daarover is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten