Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 27 december 2017

Shell, ExxonMobil en andere oliemaatschappijen gaan 180 miljard dollar investeren in plasticproductie.........

Alsof er geen groot probleem is met de enorme hoeveelheid plastic op de wereld, blijkt uit onderzoek dat grote oliemaatschappijen als Shell en Exxon de komende jaren voor 180 miljard dollar (in Engels 'billion') gaan investeren in de productie van plastic........ Daarmee zal er een verhoging van de plasticproductie plaatsvinden met 40% de komende 10 jaar.......

In zeedieren, vogels en zelfs in sommige landdieren worden grote hoeveelheden plastic gevonden...... In de oceaan drijft bij elkaar intussen een hoeveelheid plastic die niet meer te overzien is...... Dit zal de oliemaatschappijen een zorg zijn, ze gaan fiks door met de investering op nog veel meer plastic..... Het is als met de klimaatverandering: al decennialang is bij de grote oliemaatschappijen bekend, dat de mens daar verantwoordelijk voor is en dan met name de verbranding van fossiele brandstoffen..... (zie de links onderaan in dit bericht)

Ondanks deze kennis hebben diezelfde oliemaatschappijen wetenschappers omgekocht om de wereldbevolking voor te liegen dat dit niets met het verbranden van fossiele brandstoffen te maken heeft, maar met een terugkerend natuurlijk fenomeen....... Moet je nagaan: een bedrijf als Shell probeert zich keer op keer als duurzaam te afficheren en vangt daar waarschijnlijk nog een klein kapitaal mee aan overheidssubsidie.......

Over Shell gesproken: het koningshuis is grootaandeelhouder van deze internationale misdaadorganisatie..... Ondanks dat besteedde Beatrix uiterst hypocriet meermaals haar kersttoespraak aan de zorg voor het milieu en klimaat......

Willem Alexander, het nationale waterhoofd, besteedde zijn kersttoespraak dit jaar aan de samenhang in de maatschappij en terzijde wees hij op de slechte manier waarop mensen zich voor laten lichten, hij noemde de woorden 'fake news' nog net niet, maar het was wel duidelijk dat hij ook daarop doelde...... Alsof de reguliere media niets dan de waarheid brengen en niet keihard 'meeliegen' als het bijvoorbeeld om de illegale oorlogen gaat, die de VS begint als het zo uitkomt......

Het volgende komt uit de kersttoespraak van W.A. en hier durft hij Aletta Jacobs aan te halen, waarna hij een uitlating van haar gebruikt om aan te geven dat verandering alleen 'voetje voor voetje' gaat. Helaas belastinguitvreter, daar hebben we wat betreft het milieu en de klimaatverandering geen tijd voor...... Wanneer we voetje voor voetje wachten tot bijvoorbeeld bedrijf als Shell en haar aandeelhouders overstag gaan, loopt de temperatuurstijging aan het eind van deze eeuw op tot boven de 6 graden Celsius en zijn de oceanen voor een fiks deel vergeven van plastic, zoveel dat de diersoorten die daar afhankelijk van zijn, het loodje zullen leggen.....

Hier de passages uit de kersttoespraak van W.A.:

"Dat zoeken naar een groter wij is altijd een drijvende kracht geweest in de geschiedenis van ons land en onze democratie. Eenvoudig is het niet. Het gaat vaak met horten en stoten en het vereist volhouders die doorgaan tegen de verdrukking in. 

Honderd jaar geleden, in 1917, kwam er een doorbraak in een strijd die ons land lang verdeeld had gehouden. Het bijzonder onderwijs kreeg een gelijkwaardige positie en het kiesrecht werd uitgebreid naar alle mannen. 

Vrouwen moesten nog twee jaar wachten voordat ze konden stemmen. Dat het uiteindelijk zover kwam was mede te danken aan Aletta Jacobs. Meer dan 35 jaar lang - een half mensenleven - had zij zich daarvoor ingezet. Zij vierde de overwinning met verzoenende woorden. 

'Alleen door overreding hebben wij voetje voor voetje terrein gewonnen, totdat eindelijk de angst voor het nieuwe zich heeft moeten overgeven.'

Voetje voor voetje. Zo komen verbeteringen tot stand. Zo kan een groter wij ontstaan. Niet alleen in de wereld en in ons land, maar ook heel dichtbij in de eigen buurt". ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! (buiten het milieu en de klimaatverandering: voetje voor voetje winnen de fascistische partijen en bewegingen terrein en u weet het, als die aan de macht komen is het gedaan met het 'voetje voor voetje' gewonnen terrein tegen het onrecht dat minderheden werd en wordt aangedaan........)

Niet voetje voor voetje, maar met flinke stappen mogen de grote oliemaatschappijen onze aarde naar de kloten helpen en geen hond die er wat aan doet, nee een aantal politici heeft er zelfs geen moeite mee openlijk te lobbyen voor Shell en andere oliemaatschappijen...... Sterker nog: men laat deze internationale misdaadorganisaties zelfs aanschuiven bij de georganiseerde internationale klimaattoppen, zoals bij die in Parijs (2015), waarmee deze misdadigers zelfs de uitkomsten negatief kunnen beïnvloeden, zoals tijdens de top in Parijs inderdaad gebeurde......

De universiteit van Californië maakte bekend dat de enorme plasticproductie leidt tot een bijna permanente vervuiling van de aarde, daar plastic niet afbreekbaar is.....

Wat een wereld mensen.......

Hier het door Julia Conley geschreven artikel van Anti-Media, zoals eerder gepubliceerd op Creative Commons:

Oil Giants Invest $180B in Plastics, Pushing Oceans Toward ‘Near-Permanent’ Pollution

December 26, 2017 at 11:33 am
Written by Julia Conley

We could be locking in decades of expanded plastics production at precisely the time the world is realizing we should use far less of it.”

(COMMONDREAMS) — Scientists and environmental protection advocates are warning that a coming plastics boom could lead to a permanent state of pollution on the planet—and denouncing the fossil fuel industry for driving an increase in plastics production amid all that’s known about the material polluting the world’s oceans.

We could be locking in decades of expanded plastics production at precisely the time the world is realizing we should use far less of it,” Carroll Muffett, president of the Center for International Environmental Law (CEIL), told the Guardian. The CEIL has compiled several reports about the plastics industry since September.

The American Chemistry Council, a trade organization, has acknowledged that fossil fuel companies including Exxon and Shell Chemical have poured more than $180 billion into the creation of plastics facilities that are expected to create a 40 percent rise in production of the material over the next decade.

The rise in shale gas exploration in recent years has caused the price of natural gas liquids, used to make plastic, to drop significantly, causing companies to begin more than 300 plastics production projects since 2010.

Around 99 percent of the feedstock for plastics is fossil fuels, so we are looking at the same companies…that have helped create the climate crisis,” said Muffett. “There is a deep and pervasive relationship between oil and gas companies and plastics.”

The report follows the CEIL’s recent study, released earlier this month, which showed that the plastics industry has known its products were polluting the world’s oceans since the 1970s and has spent decades fighting regulations that aim to keep the crisis from getting worse.

We are already producing more disposable plastic than we can deal with, more in the last decade than in the entire twentieth century, and millions of tons of it are ending up in our oceans,” Louise Edge, senior oceans campaigner for Greenpeace UK, told the Guardian.

Another study by researchers at the University of California at Santa Barbara, published earlier this year, warned that excessive plastic production could lead to “near-permanent contamination” of the earth since the material is not biodegradable.


===================================

Zie ook:
'Filipijnen geen orkaanseizoen, maar het jaarrond tropische cyclonen' (zie ook de links in dat bericht, anders dan de hier getoonde, zoals een aantal over grootvervuiler Australië)

'BP stelt in milieuplan dat een olieramp op zee goed is voor de lokale economie..........'
 
'ExxonMobil vervolgd voor 'misleiding...' Nou zeg maar het op grote schaal bedonderen van de kluit!!'

'Shell was al in 1989 overtuigd van klimaatverandering.............'

'Exxon lobbyist (politicus) dagvaardt milieugroepen voor kennis bij Exxon over klimaatverandering.......'

'Shell wist al in 1991 dat het gebruik van fossiele brandstoffen de klimaatverandering veroorzaakt........... De topschuldigen moeten worden berecht!!'

'BP stelt in milieuplan dat een olieramp op zee goed is voor de lokale economie..........'

'Bas Heijne weet, geenszins 'onbehagelijk', niet wat te denken van de klimaatverandering....... OEI!!!'

'ExxonMobil vervolgd voor 'misleiding...' Nou zeg maar het op grote schaal bedonderen van de kluit!!'

'Aandelen olie in de lift als reactie op afschieten Iran-deal door Trump......'

(voor 'de leut'): 'Marianne Zwagerman hekelt klimaatverandering.......'

PS: door de belastingmaatregelen van Trumps administratie behaalt Shell een miljardenvoordeel, goed voor de aandeelhouders, maar een ramp voor het milieu en het klimaat..........

Geen opmerkingen:

Een reactie posten