Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 26 januari 2012

De mensenrechtentulp

De Mensenrechtentulp, is een prijs die in het leven werd geroepen door de Nederlandse overheid (BuZa, kunnen ze zeggen 'best wel' aandacht te hebben voor de mensenrechten in landen, waar 'wij' vuile zaken mee doen). Voor 2011 is deze prijs door een 'onafhankelijke jury' toegekend aan de Chinese advocate en mensenrechtenactiviste Ni Yulan, die zich o.a. inzette voor mensen die vanwege de Olympische spelen in 2008, uit hun huis en van hun grond werden gesodemieterd. Weet u nog? De Olympische spelen zouden goed zijn voor de mensenrechten in China......
Aangezien mevrouw Yulan in de gevangenis zit, zou de prijs aan haar dochter Dong Xuan worden uitgereikt. De jury heeft de dochter daarvoor uitgenodigd en zoals te verwachten was, Dong Xuan is gearresteerd. De jury wordt geleid, door de ongelofelijke nitwit Dresselhuys, daar kan je niet veel van verwachten, maar er zullen toch wel juryleden zijn, die de arrestatie hadden kunnen voorzien? Buitenlandse Zaken had dit zeker moeten weten. Jezus wat een blunder, nu zit het hele gezin vast (ook de echtgenoot van Yulan zit vast vanwege mensenrechten activiteiten).
Gaat de kakelende VVD 'crisisbeheerser' Rosenthal de Chinese ambassadeur op het matje roepen en als deze arrestatie niet wordt teruggedraaid, de ambassadeur uitwijzen? Ik wed dat dit niet zal gebeuren, de centen gaan voor de mensenrechten, net zoals ze voor gezondheid en veel andere zaken gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten