Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zondag 22 januari 2012

Pensioenkorting

Afgelopen week, maakten een paar pensioenfondsen bekend, dat er gekort en/of meer premie betaald moet worden op de pensioenen. Ene 'heer' Waters van het metaal/elektro pensioenfonds PMT, dat de pensioenuitkering gaat korten, verklaarde e.e.a. nader op radio1 (donderdag 19 januari jl. rond 09.15u.). Zijn bond heeft hoofdzakelijk mannen als deelnemers en die worden, zoals we weten, ouder, aldus deze bedrieger. Hoe kan het dan, dat het pensioenfonds voor de bouw geen problemen heeft? Eerder in het gesprek gaf hij de zelfde reden, maar dan uitgebreider, aan: "We worden met z'n allen ouder, en dat hebben we met z'n allen niet in de gaten gehad". Op deze stelling is nogal wat aan te merken, zoals wetenschappelijke onderzoeken steeds weer bewijzen, stijgt de levensverwachting, vooral voor de beter opgeleiden en ronduit welgestelden; de mannen bijvoorbeeld, die niet aan deze voorwaarden voldoen (die veelal in zijn pensioenfonds zijn te vinden) , hebben een gemiddelde levensverwachting van 72 jaar. Deze mannen zullen straks extra blij zijn, als ze tot hun 67e 'mogen' werken.

De tweede reden die Waters gaf was de lage rentestand. Niets over de vergokte (gespaarde) gelden op de beurzen en 'lucratieve investeringen' in Zuid-Europa. Hetzelfde zei de nieuwe roverhoofdman van het ABP, Brouwer, het ABP waar de premiebetalingen worden opgeschroefd, hij gaf aan dat het gokken op de beurs, geen windeieren heeft gelegd, nee het is maar net welke jaren je vergelijkt, ook hij noemde de 'investeringen' in Zuid-Europa niet.

Natuurlijk verzwijgen deze figuren de megalomane dure designgebouwen waar hun fonds in gehuisvest is, evenmin iets over de belachelijk hoge salarissen die zij verdienen.

Conclusie: de pensioenfondsen wijzen naar de crisis, daar kunnen ze nu eenmaal niets doen, ook al zijn ze deels verantwoordelijk. Er wordt met de vieze vingers naar de deelnemers van de fondsen gewezen, ze worden te oud en dat hebben 'ze' niet in de gaten gehad, ook al zegt Waters 'we': waar was de expertise van zijn pensioenfonds bij de toekomstplanningen? Een verantwoording door de betalers, de deelnemers, in goed vertrouwen aan de bestuurders gegeven, bestuurders met giga salarissen, alweer door de deelnemers betaald  met als tegenprestatie schandalig slechte resultaten.....
Het geld is vergokt en daar kunnen de pensioenspaarders, de leden voor boeten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten