Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 14 januari 2012

Pissende militairen

Terecht veel aandacht deze week voor de militairen uit de VS, die stonden te pissen op lijken van Taliban strijders. Dat roept meteen de vraag op, hoe mensen zo laag kunnen zakken in hun gedrag. Militairen, politiepersoneel en ander beveiligingspersoneel, zijn net mensen, zo kunnen ze stemmen en zijn net als ieder ander beïnvloedbaar door de praatjes die sommige politici en mediaorganen over hen uitstorten.
Het is dan ook van het grootste belang, dat met name politici geen haatzaaiende onzin praatjes verkopen, zoals de PVV dat bijvoorbeeld in Nederland doet. Deze praatjes kunnen van invloed zijn op het handelen van, zoals in dit geval militairen, maar ook op het handelen van de moordenaar Breivik afgelopen zomer in Noorwegen.
Een beweging als de PVV, de kans geven invloed uit te oefenen op de dagelijkse politiek, is dan ook een bijzonder foute keuze, niet alleen omdat het een fascistische beweging is. In het geval van Nederland, is het dan ook van het allergrootste belang, dat de 'reguliere' politiek krachtig afstand neemt van de haatzaaiende onzinpraatjes, geuit door bewegingen zoals de PVV, die hele bevolkingsgroepen als minderwaardig en zelfs kwaadaardig neerzet. Bij voorkomende ellende door die praatjes, zijn het CDA en de VVD mede schuldig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten