Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 14 januari 2012

Het 'nieuwe sociale' CDA

Het CDA zet in op een nieuw beleid, meer politiek van het midden en een afscheid van uiterst rechts. Waar is dit op gebaseerd? De hypotheekrenteaftrek wordt ter discussie gesteld! Een meer dan belachelijk subsidie systeem, waar de  financiële wereld Nederland al de wacht voor heeft aangezegd. Een gigantische hypotheekschuld, zo'n 700 miljard euro, waar volgens de voorstanders bezit tegenover staat; ja, bezit dat nauwelijks de helft van de boekwaarde vertegenwoordigd. Kiezen deze achterlijke subsidieregeling ter discussie te stellen, is dus helemaal geen keus, maar een noodzaak om internationaal nog geloofwaardig te blijven en de ontstane huizenbubbel gecontroleerd leeg te laten lopen, daar deze als een molensteen om onze nek hangt.

Nog een paar fantastische voorstellen, die het sociale gezicht van het CDA vorm moeten geven: flexibel werken en een versoepeling van het ontslagrecht; ik neem aan dat ik niet hoef uit te leggen, dat dit allesbehalve sociaal is, een maatregel die politiek rechts (inclusief de yuppen van GroenLinks en D66) liever vandaag dan morgen ingevoerd ziet. Nu nog pleiten voor demotie* gericht op 45 plussers en het 'sociale' gezicht van het CDA is compleet!

Dan komt het, het woord duurzaam: als je een beetje hip en bij de tijd wil zijn, althans jezelf zo wil presenteren, dan noem je als organisatie minstens 10 keer het woord duurzaam, voor bedrijven zelfs een 'must', het kan flinke belastingvoordelen opleveren (en vaak is er geen bliksem te bespeuren van die duurzaamheid). En wat is een van de christelijke plannetjes? Geld geven aan mensen, die naast hun auto, af en toe de trein nemen. Opvallend hè, je kan tegenwoordig de boel vergassen tegen 0 centen wegenbelasting, als je buiten de spits rijdt kan je geld krijgen van de overheid (de ontvangers nemen simpel een weg, die voor deze maatregel niet gecontroleerd wordt), als je echter uit principe geen auto rijdt, mag je opdraaien voor het veel te dure openbaarvervoer en voor het gebruik van de fiets, krijg je, behalve veel luchtvervuiling, geen stuiver (behoudens de normale huis/werk reiskostenvergoeding). Nu dus nog een extra presentje voor de automobilist van de 'duurzame' partij van Nederland: het CDA!!!!!

Nee, echt een heel nieuwe koers van deze koude grond 'christenen', een waanzinnig succes zou Eurlings zeggen

*demotie is het teruggaan in functie, inclusief een verlaging van het salaris

Geen opmerkingen:

Een reactie posten