Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 25 januari 2012

Babyboomers de pispaal

Al een paar jaar zijn de babyboomers de pispaal als het om de pensioenen gaat. Niet het vergokken van gespaarde pensioengelden en het disfunctioneren van de pensioenfondsen worden als oorzaak van de ellende gezien. Het geboortejaar van de spaarder en daarmee de spaarder zelf, wordt telkens weer als de veroorzaker neergezet. De babyboomer is 'schuldig en asociaal'. Zoals ik hier al vaker stelde, veel van deze babyboomers hebben maar een klein pensioen, bepaald geen zwitserleven gevoel dus.
Daar kan nog het volgende aan toegevoegd worden: ongeveer 70% van de vrouwen uit deze generatie, krijgt niet eens pensioen, daar zij of niet gewerkt hebben, of slechts een paar jaar.
Gezien deze feiten kan het politieke geteisem, dat het maar niet kan laten de babyboomers te kakken te zetten, beter, met de vieze volksverlakkende vingers wijzen naar de opvolgende generaties, van wie de meeste vrouwen wel een baan buiten de deur hadden of hebben.
Meer voor de hand liggend is natuurlijk de blunderende pensioenfondsen aan te pakken en de bestuurders voor de rechter te slepen, inclusief de politici, die willens en wetens de andere kant opkeken en zelfs een georganiseerde roof uit de pensioenpot mogelijk maakten in de jaren 90 van de vorige eeuw.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten