Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 18 januari 2012

Rutte in Buitenhof

"Betrouwbaarheid, dijken verhogen (figuurlijke, letterlijk is even te duur), sociale hervormingen aan de onderkant (tewerkstelling tegen het absolute minimum en afbraak alle arbeidsrechten) en een pensioenakkoord dat 'breed' wordt gedragen", waren wat bewoordingen die Rutte afgelopen zondag gebruikte om zijn beleid neer te zetten en te verdedigen. Natuurlijk begint het onzelfstandig ventje en lachende luldoos van de VVD, over de 'schrikbarende' stijging van de zorgkosten. Schrikbarend tussen aanhalingstekens, want de kleine rechtse ploert weet dondersgoed, waar de grootste stijgingen vandaan komen: de gigantisch hoge prijs van geneesmiddelen, dito die van medische apparatuur, om over de veel te hoge salarissen van managers en andere topfiguren in de zorg (in de breedste zin van het woord), nog maar te zwijgen. Daar begint Rutte niet over, dat is immers zijn achterban en als dat niet zo is, heeft zijn achterban wel aandelen in de diverse bedrijven. Zonder enige echt kritische vraag te stellen, zit presentator Hagens te grijnzen, ook als Rutte vertelt hoe dit kabinet tot stand kwam, de 'verantwoordelijkheid' die het CDA nam, niets over het volksverlakkende stemmen trekken, dat de VVD, het CDA en de PVV gebruikten, door hun uitlatingen over het in stand houden van de hypotheekrenteaftrek, een leugen die intussen steeds meer onder druk komt te staan.
Op een 'olleke bolleke' manier met vieze handjes, legt Rutte de EU crisis uit, jezus christus wat een infantiele zak! De oorlog wordt er als cliché weer eens bijgehaald.
En blij dat Rutte is met de nieuwe regeringen van Griekenland, Spanje en Italië, stuk voor stuk hufters die mede verantwoordelijk zijn voor de huidige crisis, ordinaire stromannen met een hele berg boter op de vieze kop.
Eén ding is duidelijk uit het gesprek van de kleuters Hagens en Rutte, de financiële markten moeten weer vertrouwen krijgen in de EU, u weet wel, dezelfde markten die half Europa in de ellende hebben gestort.

'We hebben de Jager, Zalm, Lubbers en Ruding, uitstekende ministers', aldus Rutte; nou dat hebben we gemerkt Rutte, waanzinnig zou ik zeggen! Een stel dat mede verantwoordelijk is voor de huidige crisis en voor Lubbers kan daar nog de vermaledijde marktwerking aan toegevoegd worden, een ongelofelijk succes in het openbaarvervoer, de energiemarkt, enz. enz. Over Lubbers zegt Rutte, dat deze Nederland weer op de rails heeft gekregen, terwijl dat te danken is aan onze ligging, dienstverlening en innovatieve industrie in een tijd, dat de wereldeconomie en die van Duitsland in het bijzonder, weer aantrok vanaf midden jaren 80 van de vorige eeuw. Wat wel flink groeide onder Lubbers, was de zwarte economie....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten