Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 5 januari 2012

Tandartsprijzen

Volgens zorgverzekeraar VGZ stijgen de tandartsprijzen met een gemiddelde van 10%, maar er zijn uitschieters van 30%.

Dinsdag had BNR (na 10.00 u.) een woordvoerder van de Nederlandse Maatschappij ter bevordering van de Tandheelkunde, of NMT. Deze bestreed de cijfers van VGZ, gelul over de manier van berekenen, bla bla, enz. De plork legde uit, dat tandartsen die te veel berekenen, zichzelf uit de markt prijzen. De prijzen zijn volgens de woordvoerder praktisch gelijk gebleven, maar uiteindelijk moet hij wel toegeven, dat er grote verschillen zijn, "dat is de diversificatie die Schippers voorstond" vervolgde hij. Nou, Schippers loog de bevolking voor met betere kwaliteit en lagere prijzen, want als er één ding duidelijk is, dan is het dat de tarieven wel degelijk flink omhoog gaan.

Uiteindelijk zijn de gevolgen van dit beleid desastreus, de tandzorg wordt voor velen bijzaak met als gevolg meer gezondheidsklachten, tot en met hartklachten toe. Direct gevolg daarvan: meer kosten voor de gezondheidszorg, maar VVD helleveeg Schippers en ander tuig, zal er in de toekomst wel voor zorgen, dat bij geen geld er geen behandeling plaats vindt, zoals het in de VS gaat, ons grote voorbeeld.

Vergeet verder niet, dat het overstappen van internet provider of kabelaar al geen succes is, laat staan het overstappen naar een andere tandarts, dat zal voor de meeste mensen een stap te veel zijn. Van dat laatste zijn Schippers en de woordvoerder natuurlijk donders goed op de hoogte, maar daar lullen 'we' niet over......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten