Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zondag 1 januari 2012

LTO en dierenwelzijn

Afgelopen vrijdag liet een woordvoerder van LTO Nederland zich uit over het verbod op legbatterijen, dat per vandaag van 'kracht' is in de EU. Nu moeten alle kippenstallen voldoen aan de scharrel norm, dat betekent een vergroting van de ruimte per kip met een paar vierkante centimeter, echt een meer dan waanzinnige verbetering! Volgens deze hondenkloot, ene Spieker, voldoen, per vandaag, zo'n 15% van de Europese boeren niet aan dit verbod en dat is natuurlijk bijzonder oneerlijk. Het zoveelste enge pleidooi van de lobby van dierenmishandelaars. Eerder wilde LTO NL een uitstel van het verbod, een flink aantal boeren zou niet op tijd klaar zijn, terwijl ze al meer dan 10 jaar geleden wisten van het huidige verbod. De smeerlappen die hun stallen aangepast hebben, kregen vaak 'tussen neus en lippen door' een vergunning voor uitbreiding van hun bedrijf.... Onlangs was er een boer op de radio, die een stal met 18.000 kippen geen grote stal wilde noemen....
Echt aandacht voor dierenwelzijn, heeft dat tuig, veelal christelijk, dus zondag vroom in de kerk zingen over god's mooie schepping, godgloeiendegodverdomme!
Ze zijn zo begaan met het lot van hun dieren, dat ze geen brandalarm aanleggen, dit om de arme diertjes niet onnodig te stressen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten