Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 4 januari 2012

PVV wil excuus voor wegkijken in WOII

Heibel in het land, dit keer na het verschijnen van een boek, waar 2 oude 'bewindslieden' op reageerden. Deze 2 stellen dat zoals het boek aangeeft, de Nederlandse regering in ballingschap te weinig heeft gedaan voor- en aandacht heeft gegeven aan de Nederlandse burgers met een Joodse achtergrond.
Al voor de oorlog was koningin Wilhelmina anti asielzoekers uit Duitsland, zo gebood ze geen opvang van deze vluchtelingen in een straal van 30 kilometer rond haar paleis. De Nederlandse overheid was onder druk van de NSB, hard voor Joden, (linkse) politieke vluchtelingen en woonwagenbewoners, die Duitsland ontvluchtten, velen werden teruggestuurd, recht in de armen van de Gestapo. Over deze gang van zaken hoor je de PVV niet. In feite doet deze partij hetzelfde als de NSB voor de oorlog: tamboereren op het 'grote' aantal vluchtelingen; een grote minderheidsgroep uitmaken voor landverraders (en noem nog maar wat termen); links van alles en nog wat in de schoenen schuiven, enz. enz. Om niet van fascisme beschuldigd te kunnen worden, steunt de PVV de burgers met een Joodse achtergrond en Israël. Een volkomen belachelijke veronderstelling dat je daarmee van het predicaat fascistisch af zou komen, zeker als je ziet, dat deze beweging op ongeveer 15 belangrijke punten, simpel een smerige haatzaaiende fascistische beweging is. Over de rug van de Joodse WOII slachtoffers, in feite eenzelfde politiek bedrijven als de NSB, dat doet de PVV....

Overigens zou een gemeend excuus volkomen terecht zijn, immers deze regering is een voortzetting van de voor- en naoorlogse regeringen . Al in 1942 waren de geallieerden op de hoogte van de vernietigingskampen, dus ook de Nederlandse overheid in ballingschap.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten