Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 14 januari 2012

Mei Li Vos de kromgetrokken rollator van de PvdA

Afgelopen woensdag op radio1 (voor 15.30u.) een pleidooi van de nepsocialist en PvdA holvat Mei Li Vos voor het niet meer vergoeden van de rollator. Volgens haar leeft maar 3% van de ouderen in armoede. Ik weet niet wat Vos onder armoede verstaat, maar zeker niet het grote deel van de ouderen, dat met moeite de eindjes aan elkaar kan knopen. Vos is met een zilveren lepel in de gore bek geboren en weet bij god niet wat het betekend in armoe te leven. Natuurlijk weet deze nepsocialist niet, dat heel veel ouderen niet eens aanspraak willen maken op vergoedingen waar zij recht op hebben. Volgens de huppelkut kan je voor € 20,-- een 2e hands rollator kopen op het internet, waar veel ouderen geen toegang tot hebben. Twintig euro is voor iemand op het bestaansminimum altijd nog een berg geld, bovendien kan je het je niet veroorloven, een rollator met een verborgen gebrek aan ouderen te slijten, de kans op een ongeluk is levensgroot en een gebroken heup kost kapitalen (vaak is zo'n ongeluk verantwoordelijk voor snellere aftakeling van de ouderen).
Dat brengt me meteen op het volgende argument van Vos, zij ziet een rollator als een vervoermiddel te vergelijken met een kinderwagen....... (hoe kortzichtig moet je zijn?). De paardenkut kreeg goed weerwoord van PVV'er Agema (ja, ja), deze stelde dat een rollator juist moet voorkomen, dat ouderen vallen, met alle gevolgen van dien, zowel fysiek als financieel. Agema wil de rollator voor iedereen, dus ook voor de welgestelden; waarschijnlijk denkt ze dat daar veel Henken en Ingrids tussen zitten. Dat geeft meteen aan waar één van de verborgen agenda's van de PVV over handelt: handen af van de welgestelden. Alsof de zorgverzekering niet erg mank gaat voor rijk en arm, armen betalen vaak meer dan 15% van hun netto inkomen aan de vermaledijde zorgverzekering, die dan ook nog eens jaar na jaar verder wordt uitgekleed. Berekend u zelf maar hoeveel procent dat is bij een netto jaarinkomen van € 50.000,-- of meer.

Wat is er tegen rollators die vergoed zijn, na gebruik in te zamelen en na controle en eventuele renovatie opnieuw te verstrekken? En dan niet met de kosten komen, er staan genoeg wsw werknemers aan de kant (en er komen er door het desastreuze beleid van dit kutkabinet nog veel meer bij), die dit werk met liefde zullen doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten