Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 16 januari 2012

De Jager en het tribunaal voor ingewikkelde financiële producten

Vandaag heeft het fout gestrikte blundervarken van het CDA een internationaal tribunaal geopend voor ingewikkelde financiële producten, het tribunaal Prime Finance. Voor gewone rechters zijn deze producten niet meer te behappen, vandaar dit tribunaal. Wel moeten beide partijen die een geschil hebben, akkoord gaan met het inzetten van dit tribunaal....

Ten eerste is het van de zotte een speciale rechtbank op te richten, omdat producten zo ingewikkeld zijn, dat geen hond ze nog begrijpt. Onder andere deze financiële producten zijn de oorzaak van de huidige crisis. Dus i.p.v. deze producten te verbieden, daar er flink mee geknoeid kan worden, gaan we er een speciaal tribunaal voor oprichten.
Ten tweede: het zou mooi zijn als je bestolen wordt door iemand die je kent, maar je alleen een zaak kan beginnen als ook de dief akkoord gaat met berechting, ha! ha! ha! ha!
De zoveelste heel dure blunder (er zijn meer dan 100 mensen verbonden aan dit tribunaal) van het holle vat de Jager (nou ja, hol?). Dat alles in een tijd van bezuinigingen. Zoals met alles de financiële wereld draait niet op voor de door hen ontstane crisis, sterker ze worden nog meer beschermd, de gewone burger mag opdraaien voor de kosten en andere ellende.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten