Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 25 juli 2011

Ben Knapen uitgekleed door Arnon Grunberg

In de Volkskrant van 19 juli jl. een column van Arnon Grunberg over de nitwit en wanpresterende CDA staatssecretaris Ben Knapen, hier de tekst:


Volkskrant 19-07-2011, pagina 1
VOETNOOT
 

Opportunisme
 

ARNON GRUNBERG
 

Ben Knapen, staatssecretaris Buitenlandse Zaken, was ooit hoofdredacteur van NRC Handelsblad. Wat zijn verdienste in die functie was, is mij onbekend, maar als lid van de raad van bestuur van het uitgeverijconcern PCM, voormalig eigenaar van de Volkskrant, is Knapen medeverantwoordelijk voor bijvoorbeeld de vernieling van uitgeverij Meulenhoff. Daarna mocht hij columns voor de NRC schrijven, die zelfs de geoefende krantenlezer langzaam in slaap wiegden.
 

In november 2010 verklaarde hij dat ontwikkelingshulp meer gericht zou zijn op het bedrijfsleven. Daarmee bezigde Knapen Ruttes definitie van ontwikkelingssamenwerking: hulp aan het Nederlandse bedrijfsleven.
 

De heer Knapen mist vermoedelijk de intelligentie van Albert Speer, maar in zijn talent voor opportunisme ontloopt hij Speer nauwelijks.
 

Nu roept de staatssecretaris in het Algemeen Dagblad het Nederlandse volk op om geld te geven aan Afrika.
 

Verrotting en schaamteloze hypocrisie gaan dikwijls hand in hand.

Over het missen van intelligentie bij Knapen, kan ik bij dhr. Grunberg elke twijfel wegnemen: die mist hij, enige boerenslimheid kan Knapen niet ontzegd worden. Dat Nederland deze 'slimheid' net als Knapen zelf kan missen als kiespijn, is intussen meer dan duidelijk. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten