Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 14 juli 2011

De Jager en de banken over de financiële crisis

De witwasserspraters hebben het druk, met ferme taal leggen ze uit, dat er weliswaar iets aan de hand is, maar dat we er wel uitkomen. De speculanten hebben zich alweer scheel verdiend aan het failliete Italië en voor de verliezen die Nederlandse banken, verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen daar oplopen, mag de belastingbetaler opdraaien, met name de belastingbetaler aan de onderkant van de maatschappelijke ladder (een groep die met de dag groeit).
Een woordvoerder van ABN Amro durfde dinsdag alweer een grote bek op te zetten over de toestand in Italië, met flinke woorden de Italiaanse burger de les lezen, de burger die geen bliksem aan deze ellende kan doen, maar er wel voor mag bloeden. Bescheidenheid is vreemd aan dit soort hufters, met een grote dosis arrogantie, goor lef en een hutkoffer vol leugens en gedraai, verkopen ze de bestolen burgers hun gladde, ferme praatjes. Ook in het geval van Italië staan banken en de politiek aan het door henzelf gegraven Italiaanse financiële graf.
Zo ook het foutgestrikte CDA varken en wanpresterende  minister de Jager. Eerder liet hij weten, dat de banken nu wel moeten meebetalen, in tegenstelling tot wat hij eerder vol overtuiging stond te bazelen. Nu laat de Jager weten dat de kredietbeoordelaars zoals Moody's, niet hebben gezien hoe slecht bijvoorbeeld Griekenland ervoor stond. De nitwit moet zijn ogen uit z'n vette kop schamen, m.n. hij en z'n oude baas Bos (PvdA) en de oud directeur van de Nederlandse Bank, de CDA'er Wellink hebben op een grove manier wanprestaties geleverd. Het wordt tijd eens te onderzoeken in hoeverre deze 'heren' aan de leiband van de banken liepen bij het sluiten van de ogen voor wanproducten, frauduleuze constructies en de slechte financiële toestand in een aantal EU landen (een leek had ze 5 jaar geleden kunnen vertellen, dat de financiële toestand van Italië slecht was). 
Nog dit over die banken: zij betalen voor een groot deel de kredietbeoordelaars zoals Moody's, dat is de reden dat bijvoorbeeld Moody's de ene keer wel aan de bel trekt en de andere keer niet, met alle gevolgen van dien. Hoe eerder we van dit soort tuig af zijn hoe beter, de opvolgers zouden echt onafhankelijk moeten zijn, onafhankelijk zowel van banken of andere commerciële organisaties als politiek onafhankelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten