Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 12 juli 2011

Het 'Filosofisch' Kwintet over de rechtsstaat

Het filosofisch Kwintet behandelde zondag de rechtsstaat en dan met name (de vergelijking met) die uit de 20er 30er jaren van de vorige eeuw. Ter sprake kwam o.a. de vergelijking met populisten met een zware stank als le Pen in Frankrijk. Veronderstel dat één van de aanslagen op de nazi Hitler was gelukt voor WOII, dat had de wereld een hoop ellende bespaard, dus als je ziet dat iemand dezelfde kant opgaat als Hitler, zou dat een vrijbrief zijn deze te vermoorden...... De manier om elk debat bijvoorbaat onmogelijk te maken.
Natuurlijk vindt de 'filosoof' Ad Verbrugge elke vergelijking van nu met die van bijna een eeuw geleden, niet kunnen, want 'de situatie is niet te vergelijken'. Een filosoof zou echter moeten weten en kunnen begrijpen, dat de geschiedenis zich nooit letterlijk herhaalt, maar dat eerder begane fouten met de regelmaat van de klok terugkeren, ook al zijn de omstandigheden (heel) anders. Neem Wilders en zijn PVV, deze vergelijken met fascisme slaat het debat niet dood (als Wilders en zijn beweging al in debat willen gaan), maar geeft een waarschuwing voor de gevolgen van de grote bak stront, die deze valswitte angst/haat profeet over ons, maar met name over minderheden in dit land, uitkiepert. Als Wilders echt de macht zou krijgen, heeft hij er geen probleem mee, als burgerrechten en zelfs mensenrechten met de voeten worden getreden, zolang het maar in zijn gore straatje past.
Polak zit weer ontzettend geïnteresseerd te kijken met haar ongelofelijk domme kop, verder weer een nieuw jasje met bijpassend bling bling en natuurlijk veel handen gefriemel; jezus wie laat deze nitwit een 'filosofisch' programma presenteren?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten