Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 1 juli 2011

De autoriteit Diergeneesmiddelen en resistente bacteriën

Vandaag begint de nieuw gevormde autoriteit diergeneesmiddelen met haar werk. De autoriteit gaat toezien op de vermindering van het gebruik van antibiotica in de veehouderij, dat gebruik moet over 2 jaar met de helft zijn verminderd. Het doel is te voorkomen dat er antibiotica resistente bacteriën ontstaan, dat is dus bij voorbaat  mislukt, die bacteriën bestaan al, door het gebruik van antibiotica in met name de intensieve martel veehouderij.

Het hoofd van de autoriteit durfde te zeggen voor de radio, dat Nederland op het goede pad is. Wat hij een goed pad vindt weet ik niet, maar dat er veel te weinig gebeurd op dit gebied is zo duidelijk als wat (een pad dat volkomen naar de kloten is). Deze man met zijn ongetwijfeld politieke baantje, noemt het een gevaar, dat resistente bacteriën in ons eten terechtkomen. De lul weet niet, dat er meer mogelijkheden zijn om in aanraking met resistente bacteriën te komen, zoals in het ziekenhuis (als een vee-martel-beul wordt opgenomen in het ziekenhuis, wordt deze onmiddellijk in quarantaine gezet).
De autoriteit heeft geen sanctiemogelijkheden, een tandeloze tijger dus en alweer een sterk staaltje volksverlakkerij, dat weer een berg belastinggeld kost (of kotst).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten