Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 11 juli 2011

Het onderzoek naar de 'schietpartij' in Alphen aan de Rijn

Wat een maf woord eigenlijk, dat 'schietpartij', partij staat voor feest en dat was het bepaald niet.
Vandaag kwam het onderzoek naar de tragische gebeurtenissen in winkelcentrum (wc) de Ridderhof. Men heeft de duur van de aankomst van de dader tot diens suïcide kunnen terugbrengen naar 3 minuten, daar zet ik een groot vraagteken bij.
Een medewerker van de meldkamer kreeg een pluim op de persconferentie waar het onderzoek werd gepresenteerd, hij was rustig gebleven en had juiste aanwijzingen gegeven (een kogelvrij vest aandoen..) . Als je deze man hoort praten zou je denken, dat hij zwaar depressief is en nog net het pistool niet tegen zijn eigen hoofd heeft, ik zou zelfs de ernst van het bericht uit de meldkamer als grap hebben opgevat.
Het onderzoek ter plaatse dat tot 03.00u. 's nachts duurde en waardoor de dodelijke slachtoffers ook pas toen werden afgevoerd, kwam door de bommeldingen van de dader, volgens de woordvoerder door personeelsgebrek op dat moment. Je zou toch denken dat je, anno 2011, als de gesmeerde bliksem een flink aantal deskundigen elders uit het land, aan het team zou kunnen toevoegen.
Dan het gelul over de wapenvergunning, die zou de dader, wegens een eerdere opname in een psychiatrische instelling, geweigerd moeten zijn, aldus de onderzoekscommissie (we beginnen al met het vingertje). De dader zou schizofreen zijn geweest. De wapenlobby heeft zijn werk in Den Haag goed gedaan, dit kutkabinet met de bek vol over veiligheid weigert iets aan het wapenbezit thuis te doen. Iedereen kan een psychische stoornis oplopen en 'het gekke is' dat 90% van de mensen die dat betreft, het zelf niet doorhebben. Zie al de gevallen waarbij militairen of politieagenten hun dak uitgaan en een 'kleine opruiming' in huiselijke kring doorvoeren, daar helpt zelfs een bewijs van goed gedrag niets aan.
Natuurlijk noemt het rapport nog even dat de dader wel eens blowde (zie je daar heb je het, het komt door die duivelse drugs), over de harddrug alcohol wordt met geen woord gerept.

De burgemeester van Alphen, die verder niets te doen had, moest ook nog even het woord en herhaalde zijn medeleven voor de 1.000ste keer, wat een goeie man hè....

De band die de dader met god had werd nog even aangehaald, de dader zou god haten en daarom wat van zijn 'schepselen' hebben vermoord. Het zal wel, maar het maakt nog eens pijnlijk duidelijk, dat godsdienstige opvoeding 'uit de boze is'. Welke godsdienstsekte dan ook, dit soort roestige, maar levensgevaarlijke sprookjes zouden verboden moeten worden voor jongeren onder de 18 jaar. Het is slecht voor de ontwikkeling van het kind en velen lopen daar een geestelijke stoornis van op. Zelfs bij diegenen, die op volwassen leeftijd afstand doen van de godsdienstwaanzin, zit deze gekte als een niet uit te roeien virus voor vele jaren, ja soms zelfs tot de dood, in het hoofd, met alle gevolgen van dien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten