Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 27 juli 2011

Omtzigt snapt 't niet

De CDA kloot Omtzigt reageerde vanmorgen in Goedemorgen Nederland (na 9.30u.) op het nieuwste voorstel van de VVD nitwit Weekers. Weekers wil wat doen aan het oneigenlijke gebruik van de belastingwetgeving bij bewoning van het aan de kinderen weggegeven pand door de gevers, de ouders. Vaak gaat het om panden waar een bedrijf inpandig is. Weekers wil de kinderen verplichten de ouders een huur van 6% op de WOZ waarde in rekening te brengen.
Dat is volgens de wanpresterende CDA'er Omtzigt veel meer dan er bijvoorbeeld door woningbouwcorporaties in rekening wordt gebracht. Omtzigt noemt het voorbeeld van een pand met een WOZ waarde van € 200.000,--, dat zou een huur opleveren van € 1.000,-- per maand. Deze ongelofelijke hond weet niet, dat je voor zo'n pand inderdaad € 1.000,-- aan huur per maand betaald (je kan je afvragen of Omtzigt het wel doorheeft, maar die paar gevallen, waar het om gaat, tot zijn belangengroep rekent).
Wat Omtzigt bovendien niet begrijpt is de truc van Weekers, het gaat om een paar duizend gevallen en de opzet gaat veel verder: Weekers wil dat de huurders net zoveel betalen als de huizenbezitters, althans wat de gebakkenlucht waarde betreft. Intussen betalen 95% van de huizenbezitters alleen de rente op de hypotheek, er wordt praktisch niet meer afgelost. Door de (achterlijke) hypotheekrente aftrek betaalt een groot deel van de huizenbezitters minder dan de eerste beste huurder, die vaak al meer dan een derde van zijn/haar (vaak veel kleinere) salaris aan huur betaalt. Weekers heeft schijt aan huurders, die stemmen niet op hem en zijn smerige klotenpartij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten