Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 27 juli 2011

Ziekenhuisbestuurders en de Balkenende-norm

Vorige week werd bekend, dat de ziekenhuisbesturen zich niet houden aan de afgesproken betalingsnorm, de zogenaamde Balkenende-norm (die overigens ook veel te hoog is). De bestuurders kennen zichzelf dus een veel hoger salaris toe dan de vermaledijde Balkenende norm.
De zorgkosten stijgen jaarlijks, ondanks dat bij aanvang van de huidige zorgverzekering werd beloofd, dat door concurrentie de prijs zou dalen. Het aantal zorgverzekeraars daalt door fusies, de verzekeraars zijn tegenwoordig ook uitgevers met lullige blaadjes, die geen hond leest. De verzekeraars betrekken het ene megalomane design gebouw na het andere. De farmaceuten berekenen prijzen voor hun medicijnen die de goudprijs ver achter zich laten, geen hond die daar wat aan doet. Sterker nog de farmaceuten lobbyen nu bij de EU voor strafmaatregelen tegen India, die aids medicijnen namaken, en verkopen tegen een prijs, die men in India ook kan betalen. De farmaceuten zijn daarnaast ook nog eens verantwoordelijk voor de kweek van antibiotica resistente bacteriën, door hun medicijnen voor de intensieve martel veehouderij. De fabrikanten van medische apparatuur berekenen prijzen, die mijlenver boven de kostprijs uitstijgen, geen politicus die je daar een woord aan vuil hoort maken.

Wie is de lul van al dit soort ongecontroleerde prijsverhogende zaken? Juist de patiënt, en dan met name de sociaal zwakkere, die zich niet kan veroorloven verzekering en behandeling, bij al te hoge prijzen maar te laten zitten. Uitzonderingen op die regel zijn er jammer genoeg al voldoende te vinden, binnenkort aangevuld met de hierna te noemen patiënten. Als klap op de vuurpijl mogen de zwakste patiënten, die in de geestelijke gezondheidszorg, ook nog eens een eigen bijdrage gaan betalen.
De rechtse VVD knuppelkut Schippers, heeft op verzoek van de hypocrieten van het CDA en de SGP, de eigen bijdrage voor deze groep wat 'verzacht'.........

Geen opmerkingen:

Een reactie posten