Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 10 juni 2013

Drugs, egoisme en geluk

Wordt het niet eens tijd, dat de dames/heren 'deskundigen' zich afvragen, waarom steeds meer mensen naar roesmiddelen grijpen, als ze al niet worden volgepropt met psychofarmaca? Veel gezeur over het gebruik van softdrugs, terwijl men over het gebruik van alcohol zo laconiek doet, alcohol de harddrug die zowel direct als indirect de maatschappij en het leven van velen, grote schade toebrengt. Nou ja behalve dan voor jonge gebruikers, zie de lachwekkende toevoeging in reclames voor deze harddrug*: 'Nog geen 16, geen druppel! ..... ha! ha! ha! ha! Alsof dit bij de gemiddelde puber, ook maar de geringste twijfel zal oproepen en haar/hem zal weerhouden van alcohol gebruik, hoe dom moet je zijn? Bovendien wordt in die reclames een 'hele berg lol' getoond, waar de pubers dan niet aan mee mogen doen.

Eén ding is zeker, de huidige keiharde prestatiemaatschappij zorgt voor grote individuele ellende en depressies. Niet vreemd dus dat men steeds meer grijpt naar middelen, om de dagelijkse onmenselijke werkelijkheid te ontvluchten. Wat niet wil zeggen, dat sommige middelen, zoals softdrugs, mensen juist kunnen helpen de grote 'ratrace' te doorzien en zich te wapenen tegen de negatieve effecten van deze onzalige race, vandaar dat de overheid het gebruik van softdrugs zoveel mogelijk wil terugdringen, men heeft alles behalve behoefte aan kritische burgers, die zich niet zomaar in de luren laten leggen.......

Vandaar ook, dat men bij het ministerie van Volksgezondheid geen probleem heeft met het volproppen van kinderen met zwaar verslavende 'geneesmiddelen', als amfetamine tegen ADHD (en gerelateerde benamingen), of antidepressiva bij depressies.......

Het is de hoogste tijd, dat we groei en prestatie ten koste van alles, voorgoed inruilen voor geluk en goede gezondheid, dat zal hooguit ten koste gaan van de grootgraaiers, die bovendien de hele wereld steeds verder de stront in helpen, niet alleen de menselijke gezondheid en geest, maar ook de natuur en het milieu, en waarvoor? De paar jaar dat deze grootgraaiers leven, dat kunnen doen in zulke welstand, dat ze voor 'hetzelfde geld' in hun eentje, een gemiddeld arm land zonder problemen uit de stront kunnen trekken? Is dat het hoogst haalbare in dit leven? Wat een armoede!!

* Dat er nog reclame gemaakt mag worden voor de zwaar verslavende harddrug alcohol, is totaal onbegrijpelijk en een teken dat de overheid schijt heeft aan de gezondheid van haar burgers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten